Hallgasd online

Most szól

Stevie Wonder

I Just Call To Say I Love You

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Szaklíceummá alakulhat át a Brassai

Szaklíceummá alakulhat át a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum – hívják fel a figyelmet közleményükben az iskola tanárai. Szerintük az erdélyi magyar oktatás 1989 utáni történetében most történhet meg először, hogy létveszélybe kerüljön egy nagy múltú magyar elméleti líceum. 2017 januárjában több magyar tisztségviselő részéről is elhangzott az, hogy a 2017/2018-as tanévtől kezdődően meg kell majd szüntetni az iskola egyetlen líceumi elméleti osztályát. Erre sor is került 2017. január 25-én, amikor a Kolozs megyei tanfelügyelőség döntött a beiskolázási tervekről. Ha a helyzet nem fog változni, akkor ez a tanfelügyelőségi döntés azt jelenti, hogy módosulni fog az iskola jogi státusa, átalakul szaklíceummá, amelynek nem lehet majd I-VIII osztályos tagozata sem. Mindez egyet jelent az elméleti líceum felszámolásával. - A Ceasușecu-diktatúra legsötétebb évei sem veszélyeztették iskolánk létét" - olvasható a közleményben. A Brassai Sámuel Elméleti Líceummal szembeni "szándékos negatív diszkriminációnak" tartják, hogy 2010-2017 között a kolozsvári magyar iskolák közül egyetlenként folyamatosan csak az iskolától vesznek el elméleti líceumi osztályokat. Más kolozsvári magyar líceumok 2002 óta változatlan számú elméleti líceumi osztályokkal működhetnek - hívják fel a figyelmet. Az iskola tanári közössége arra emlékeztet, hogy az elmúlt évek során több beadványban is jelezték az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a helyzetüket, mégsem történt semmi.
(Paprika Rádió, M.É./közlemény)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>