Hallgasd online

Most szól

Paprika Rádió

A második legjobb dolog Kolozsváron

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

Szaklíceummá alakulhat át a Brassai

Szaklíceummá alakulhat át a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum – hívják fel a figyelmet közleményükben az iskola tanárai. Szerintük az erdélyi magyar oktatás 1989 utáni történetében most történhet meg először, hogy létveszélybe kerüljön egy nagy múltú magyar elméleti líceum. 2017 januárjában több magyar tisztségviselő részéről is elhangzott az, hogy a 2017/2018-as tanévtől kezdődően meg kell majd szüntetni az iskola egyetlen líceumi elméleti osztályát. Erre sor is került 2017. január 25-én, amikor a Kolozs megyei tanfelügyelőség döntött a beiskolázási tervekről. Ha a helyzet nem fog változni, akkor ez a tanfelügyelőségi döntés azt jelenti, hogy módosulni fog az iskola jogi státusa, átalakul szaklíceummá, amelynek nem lehet majd I-VIII osztályos tagozata sem. Mindez egyet jelent az elméleti líceum felszámolásával. - A Ceasușecu-diktatúra legsötétebb évei sem veszélyeztették iskolánk létét" - olvasható a közleményben. A Brassai Sámuel Elméleti Líceummal szembeni "szándékos negatív diszkriminációnak" tartják, hogy 2010-2017 között a kolozsvári magyar iskolák közül egyetlenként folyamatosan csak az iskolától vesznek el elméleti líceumi osztályokat. Más kolozsvári magyar líceumok 2002 óta változatlan számú elméleti líceumi osztályokkal működhetnek - hívják fel a figyelmet. Az iskola tanári közössége arra emlékeztet, hogy az elmúlt évek során több beadványban is jelezték az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a helyzetüket, mégsem történt semmi.
(Paprika Rádió, M.É./közlemény)

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>