Hallgasd online

Most szól

Years and Years

King

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Igen - 88.8%
Nem - 11.2%

Szavazatok száma: 303
A szavazás lejárt : 31 aug. 2017 - 00:00

Az ötödikesek is idegennyelvként tanulhatják a román nyelvet (AUDIÓ)

Alternatív román tanterv szerint tanulhatják ősztől a román nyelvet az ötödikes magyar diákok is, a középsikolásoknak még várniuk kell. A változásoktól azt remélik, hogy a diákok 4 év múlva jobb eredményeket érnek majd el a képességvizsgán. A nemzeti kisebbségek számára készült román nyelv és irodalom tanterv-javaslat február 13-ig volt közvitán. Az ütemterv szerint március elején már ki is hirdetik a tanterveket jóváhagyó minisztériumi rendeletet a hivatalos közlönyben. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert kontraproduktív úgy oktatni a román nyelvet a magyar diákok számára, mintha az az anyanyelvük lenne. Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke szerint a diákokat elsősorban románul beszélni, kommunikálni kell megtanítani, ebben segít majd az új tanterv, amelynek a következő években a középiskolai folytatását is kidolgozzák majd. Magyari Tivadart hallják:


(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>