Hallgasd online

Most szól

Jack Radics

Always around

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Az ötödikesek is idegennyelvként tanulhatják a román nyelvet (AUDIÓ)

Alternatív román tanterv szerint tanulhatják ősztől a román nyelvet az ötödikes magyar diákok is, a középsikolásoknak még várniuk kell. A változásoktól azt remélik, hogy a diákok 4 év múlva jobb eredményeket érnek majd el a képességvizsgán. A nemzeti kisebbségek számára készült román nyelv és irodalom tanterv-javaslat február 13-ig volt közvitán. Az ütemterv szerint március elején már ki is hirdetik a tanterveket jóváhagyó minisztériumi rendeletet a hivatalos közlönyben. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert kontraproduktív úgy oktatni a román nyelvet a magyar diákok számára, mintha az az anyanyelvük lenne. Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke szerint a diákokat elsősorban románul beszélni, kommunikálni kell megtanítani, ebben segít majd az új tanterv, amelynek a következő években a középiskolai folytatását is kidolgozzák majd. Magyari Tivadart hallják:


(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>