Hallgasd online

Most szól

LGT

Neked irom a dalt

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Hol hallgatod legtöbbet a Paprika Rádiót?

Otthon - 45.9%
Az autóban - 23.5%
Munkahelyen - 17.2%
Fülhallgatóval, bárhol - 13.4%

Szavazatok száma: 941
A szavazás lejárt : 26 ápr. 2018 - 00:00

Az ötödikesek is idegennyelvként tanulhatják a román nyelvet (AUDIÓ)

Alternatív román tanterv szerint tanulhatják ősztől a román nyelvet az ötödikes magyar diákok is, a középsikolásoknak még várniuk kell. A változásoktól azt remélik, hogy a diákok 4 év múlva jobb eredményeket érnek majd el a képességvizsgán. A nemzeti kisebbségek számára készült román nyelv és irodalom tanterv-javaslat február 13-ig volt közvitán. Az ütemterv szerint március elején már ki is hirdetik a tanterveket jóváhagyó minisztériumi rendeletet a hivatalos közlönyben. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert kontraproduktív úgy oktatni a román nyelvet a magyar diákok számára, mintha az az anyanyelvük lenne. Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke szerint a diákokat elsősorban románul beszélni, kommunikálni kell megtanítani, ebben segít majd az új tanterv, amelynek a következő években a középiskolai folytatását is kidolgozzák majd. Magyari Tivadart hallják:


(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Nyerj tőlünk piknikező túlélő szettet!

A szabadban való tökéletes kikapcsolódáshoz adunk egy nagy tál torockói sajtkülönlegességet, egy láda Igazi Csíki Sört és egy 500 lej értékű felső kategóriás Barbecook márkájú grillsütőt!

Részletek: https://bit.ly/2Fd6BjX

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>