Hallgasd online

Most szól

Liam Gallagher

Wall Of Glass

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

Az ötödikesek is idegennyelvként tanulhatják a román nyelvet (AUDIÓ)

Alternatív román tanterv szerint tanulhatják ősztől a román nyelvet az ötödikes magyar diákok is, a középsikolásoknak még várniuk kell. A változásoktól azt remélik, hogy a diákok 4 év múlva jobb eredményeket érnek majd el a képességvizsgán. A nemzeti kisebbségek számára készült román nyelv és irodalom tanterv-javaslat február 13-ig volt közvitán. Az ütemterv szerint március elején már ki is hirdetik a tanterveket jóváhagyó minisztériumi rendeletet a hivatalos közlönyben. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert kontraproduktív úgy oktatni a román nyelvet a magyar diákok számára, mintha az az anyanyelvük lenne. Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős ügyvezető alelnöke szerint a diákokat elsősorban románul beszélni, kommunikálni kell megtanítani, ebben segít majd az új tanterv, amelynek a következő években a középiskolai folytatását is kidolgozzák majd. Magyari Tivadart hallják:


(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>