Hallgasd online

Most szól

Jack Radics

Always around

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Bajban az idősgondozás (AUDIÓ)

814 ezer lejjel csökken a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek támogatása – döntött a munkaügyi minisztérium. A februártól érvényes rendelet az otthoni beteggondozásra szánt forrásokból vesz el. Hegedűs Lajos, a Diakónia Keresztény Alapítvány országos igazgatója híradónknak elmondta, hogy esetükben precedens nélküli a teljes támogatásmegvonás. Az alapítvány 13 ezer fizikai személyt lát el különböző programjai során, akiket nagyjából 150-szer látogatnak meg egy évben. A támogatás megvonása miatt az alkalmazottak fele elveszítheti állását. A részletekről Hegedűs Lajost hallják:


A Diakónia Keresztény Alapítvány, amely az Erdélyi Református Egyházkerület szeretetszolgálata, többségében vidéki idősgondozást végez, amely azért fontos, mert a vidéken élő idős emberek sokkal kisebb eséllyel jutnak hasonló szolgáltatásokhoz. Az alapítvány Kolozs megyében közel 1000 idős személy gondozását látja el.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>