Hallgasd online

Most szól

Avicii

Pure Grinding

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Bajban az idősgondozás (AUDIÓ)

814 ezer lejjel csökken a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek támogatása – döntött a munkaügyi minisztérium. A februártól érvényes rendelet az otthoni beteggondozásra szánt forrásokból vesz el. Hegedűs Lajos, a Diakónia Keresztény Alapítvány országos igazgatója híradónknak elmondta, hogy esetükben precedens nélküli a teljes támogatásmegvonás. Az alapítvány 13 ezer fizikai személyt lát el különböző programjai során, akiket nagyjából 150-szer látogatnak meg egy évben. A támogatás megvonása miatt az alkalmazottak fele elveszítheti állását. A részletekről Hegedűs Lajost hallják:


A Diakónia Keresztény Alapítvány, amely az Erdélyi Református Egyházkerület szeretetszolgálata, többségében vidéki idősgondozást végez, amely azért fontos, mert a vidéken élő idős emberek sokkal kisebb eséllyel jutnak hasonló szolgáltatásokhoz. Az alapítvány Kolozs megyében közel 1000 idős személy gondozását látja el.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>