Hallgasd online

Most szól

Chvrches

Leave a Trace

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Igen - 88.8%
Nem - 11.2%

Szavazatok száma: 303
A szavazás lejárt : 31 aug. 2017 - 00:00

Vádat emelt a DNA a kolozsvári repülőtér vezérigazgatója ellen

Vesztegetés elfogadása miatt vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatója ellen. David Ioan Ciceo szabadlábon védekezhet. Ugyanabban az ügyben megvesztegetés miatt bíróság elé állítják az egyik helyi vállalat adminisztrátorát, Ioan Benét is. A DNA közleményében ismerteti, a Kolozs Megyei Tanács és az ügykezelésében levő Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér vezetősége 2011-ben elindított egy projektet a légi kikötő kifutópályájának bővítésére és korszerűsítésére. Ezt három szakaszra osztották; az első szakasz munkálatai kivitelezésének jogát a többek között a Ioan Bene által vezetett vállalatot is tagjai között tudó konzorcium nyerte el. A munkálatok befejezése után megegyeztek, hogy a projekt második szakasza kivitelezésével is a Bene-féle céget bízzák meg, a DNA szerint azonban erre a közpénzekből finanszírozott munkálatok odaítélésére vonatkozó törvényes előírások áthágásával került sor. A vádhatóság szerint cserében Ciceo egy kolozsvári ingatlant kapott Ioan Benétől 2012 októberében. A vádiratot a Kolozs megyei törvényszékre küldte a DNA.
(Agerpres)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>