Hallgasd online

Most szól

Nothing But Thieves

Sorry

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Az anyanyelv nemzetközi napján döntenek a többnyelvű helységnévtáblákról

Közösségi oldalán szavaztatta meg a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését a Musai-Muszáj mozgalom. Február 20-án a Musai-Muszáj mozgalom közvéleménykutatási célból közétett a Facebook oldalán egy online szavazást a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblákról, amely négy óra alatt több, mint 1,3 millió emberhez jutott el, és félmillióan nézték meg. A poszt ezalatt több, mint 150,000 reakciót, 38,000 like-ot, 5,200 megosztást gyűjtött be, 10,000 hozzászólást generált, és ezáltal a romániai internet egyik legdinamikusabban viralizálódó videójává vált. A videóban arra a kérdésre lehetett szavazni, hogy "Fontosnak találod, hogy a kolozsvári törvényszék február 21-én elrendelje a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését?" 35 200-an szavaztak mellette, 1 680-an pedig ellene. A Musai-Muszáj mozgalom szerint Romániában, az Európai Unió egyik tagországában, Kolozsváron, egy kozmopolita, interkulturális városban, az anyanyelv nemzetközi napján, azon a napon, amelyen a kolozsvári Törvényszék dönteni fog, nem kérdőjelezhető meg a kolozsváriak többnyelvű helységnévtáblákhoz való joga. 1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>