Hallgasd online

Most szól

Kungs ft. Olly Murs

More Mess

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

Az anyanyelv nemzetközi napján döntenek a többnyelvű helységnévtáblákról

Közösségi oldalán szavaztatta meg a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését a Musai-Muszáj mozgalom. Február 20-án a Musai-Muszáj mozgalom közvéleménykutatási célból közétett a Facebook oldalán egy online szavazást a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblákról, amely négy óra alatt több, mint 1,3 millió emberhez jutott el, és félmillióan nézték meg. A poszt ezalatt több, mint 150,000 reakciót, 38,000 like-ot, 5,200 megosztást gyűjtött be, 10,000 hozzászólást generált, és ezáltal a romániai internet egyik legdinamikusabban viralizálódó videójává vált. A videóban arra a kérdésre lehetett szavazni, hogy "Fontosnak találod, hogy a kolozsvári törvényszék február 21-én elrendelje a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését?" 35 200-an szavaztak mellette, 1 680-an pedig ellene. A Musai-Muszáj mozgalom szerint Romániában, az Európai Unió egyik tagországában, Kolozsváron, egy kozmopolita, interkulturális városban, az anyanyelv nemzetközi napján, azon a napon, amelyen a kolozsvári Törvényszék dönteni fog, nem kérdőjelezhető meg a kolozsváriak többnyelvű helységnévtáblákhoz való joga. 1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>