Hallgasd online

Most szól

Lovegun

Eso mossa el

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

A kátyúk okozta károkért fizethet a kolozsvári önkormányzat (AUDIÓ)

Mintegy 55.000 lej kártérítést kell kifizetnie Kolozsvár önkormányzatának, miután 19 gépkocsivezető panaszt emelt, amiért a közutak állapota miatt kár esett járműveikben. Az autóvezetők egy biztosítócéghez fordultak a kárigényléssel, amely aztán 2008-ban beperelte a polgármesteri hivatalt, hogy visszaszerezze a kártérítés összegét, amelyet kénytelen volt kifizetni a panaszosoknak. Néhány év pereskedés után a főváros első kerületének bírósága, a kolozsvári bíróság és a Kolozs megyei törvényszék is a biztosítótársaságnak kedvező ítéletet hozott. 2010-ben a biztosítócég 54.929,49 lejes kárpótlást kért a bíróságon Kolozsvár helyi tanácsától a 19 sofőr kifizetésére. A Kolozs megyei törvényszék tavaly márciusban 5.691 lej kártérítés, 3.585 lej kamat és 4.862 lej perköltség kifizetésére kötelezte a városi tanácsot az egyik sofőr esetében. Az összeget a keddi ülésén hagyta jóvá Kolozsvár helyi tanácsa, az ülésen több hasonló ügyet is tárgyaltak. A részletekről Oláh Emese városi tanácsos tájékoztatta híradónkat:

A bírák azzal indokolták döntésüket, hogy az útkarbantartó cég és az önkormányzat felelőssége lett volna megfelelően karbantartani a közutat, amelyen a baleset történt.
(Agerpres/Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>