Hallgasd online

Most szól

Sade

Smooth Operator

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

A kátyúk okozta károkért fizethet a kolozsvári önkormányzat (AUDIÓ)

Mintegy 55.000 lej kártérítést kell kifizetnie Kolozsvár önkormányzatának, miután 19 gépkocsivezető panaszt emelt, amiért a közutak állapota miatt kár esett járműveikben. Az autóvezetők egy biztosítócéghez fordultak a kárigényléssel, amely aztán 2008-ban beperelte a polgármesteri hivatalt, hogy visszaszerezze a kártérítés összegét, amelyet kénytelen volt kifizetni a panaszosoknak. Néhány év pereskedés után a főváros első kerületének bírósága, a kolozsvári bíróság és a Kolozs megyei törvényszék is a biztosítótársaságnak kedvező ítéletet hozott. 2010-ben a biztosítócég 54.929,49 lejes kárpótlást kért a bíróságon Kolozsvár helyi tanácsától a 19 sofőr kifizetésére. A Kolozs megyei törvényszék tavaly márciusban 5.691 lej kártérítés, 3.585 lej kamat és 4.862 lej perköltség kifizetésére kötelezte a városi tanácsot az egyik sofőr esetében. Az összeget a keddi ülésén hagyta jóvá Kolozsvár helyi tanácsa, az ülésen több hasonló ügyet is tárgyaltak. A részletekről Oláh Emese városi tanácsos tájékoztatta híradónkat:

A bírák azzal indokolták döntésüket, hogy az útkarbantartó cég és az önkormányzat felelőssége lett volna megfelelően karbantartani a közutat, amelyen a baleset történt.
(Agerpres/Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>