Hallgasd online

Most szól

Liam Gallagher

Wall Of Glass

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

1848-at ünnepli a kolozsvári magyarság is (AUDIÓ)

169 évvel ezelőtt Kolozsvárra is elért a pesti forradalom híre, és Erdélyben elsőként itt váltott ki mozgalmat és állásfoglalást. Az 1848-as magyar forradalom és szabadságharcról szervezett előadássorozatot a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata. A kolozsvári eseményen előadást tartott többek között dr. Egyed Ákos történész, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tárgykörének egyik legszakavatottabb ismerője. Egyed Ákos szerint az 1848-49-es forradalom egyfajta rendszerváltás volt, hiszen a rendiséget, a feudalizmust váltotta fel a polgári társadalmi rend:

A kincses városban a hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi. Az esemény szerdán 12 órától zászlós ünnepi felvonulással kezdődik a Protestáns Teológiai Intézettől. A felvonulást 13 órakor ökumenikus istentisztelet követi a Szent-Mihály római katolikus templomban, majd 14 órától a volt Biasini-szálló előtti díszünnepség és koszorúzás, illetve 17 órától a szamosfalvi emlékmű koszorúzása zárja a rendezvényt.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>