Hallgasd online

Most szól

Jack Radics

Always around

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

1848-at ünnepli a kolozsvári magyarság is (AUDIÓ)

169 évvel ezelőtt Kolozsvárra is elért a pesti forradalom híre, és Erdélyben elsőként itt váltott ki mozgalmat és állásfoglalást. Az 1848-as magyar forradalom és szabadságharcról szervezett előadássorozatot a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata. A kolozsvári eseményen előadást tartott többek között dr. Egyed Ákos történész, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tárgykörének egyik legszakavatottabb ismerője. Egyed Ákos szerint az 1848-49-es forradalom egyfajta rendszerváltás volt, hiszen a rendiséget, a feudalizmust váltotta fel a polgári társadalmi rend:

A kincses városban a hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi. Az esemény szerdán 12 órától zászlós ünnepi felvonulással kezdődik a Protestáns Teológiai Intézettől. A felvonulást 13 órakor ökumenikus istentisztelet követi a Szent-Mihály római katolikus templomban, majd 14 órától a volt Biasini-szálló előtti díszünnepség és koszorúzás, illetve 17 órától a szamosfalvi emlékmű koszorúzása zárja a rendezvényt.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>