Hallgasd online

Most szól

Years and Years

King

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Igen - 88.8%
Nem - 11.2%

Szavazatok száma: 303
A szavazás lejárt : 31 aug. 2017 - 00:00

1848-at ünnepli a kolozsvári magyarság is (AUDIÓ)

169 évvel ezelőtt Kolozsvárra is elért a pesti forradalom híre, és Erdélyben elsőként itt váltott ki mozgalmat és állásfoglalást. Az 1848-as magyar forradalom és szabadságharcról szervezett előadássorozatot a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata. A kolozsvári eseményen előadást tartott többek között dr. Egyed Ákos történész, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tárgykörének egyik legszakavatottabb ismerője. Egyed Ákos szerint az 1848-49-es forradalom egyfajta rendszerváltás volt, hiszen a rendiséget, a feudalizmust váltotta fel a polgári társadalmi rend:

A kincses városban a hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi. Az esemény szerdán 12 órától zászlós ünnepi felvonulással kezdődik a Protestáns Teológiai Intézettől. A felvonulást 13 órakor ökumenikus istentisztelet követi a Szent-Mihály római katolikus templomban, majd 14 órától a volt Biasini-szálló előtti díszünnepség és koszorúzás, illetve 17 órától a szamosfalvi emlékmű koszorúzása zárja a rendezvényt.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>