Hallgasd online

Most szól

LGT

Neked irom a dalt

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Hol hallgatod legtöbbet a Paprika Rádiót?

Otthon - 45.9%
Az autóban - 23.5%
Munkahelyen - 17.2%
Fülhallgatóval, bárhol - 13.4%

Szavazatok száma: 941
A szavazás lejárt : 26 ápr. 2018 - 00:00

1848-at ünnepli a kolozsvári magyarság is (AUDIÓ)

169 évvel ezelőtt Kolozsvárra is elért a pesti forradalom híre, és Erdélyben elsőként itt váltott ki mozgalmat és állásfoglalást. Az 1848-as magyar forradalom és szabadságharcról szervezett előadássorozatot a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata. A kolozsvári eseményen előadást tartott többek között dr. Egyed Ákos történész, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tárgykörének egyik legszakavatottabb ismerője. Egyed Ákos szerint az 1848-49-es forradalom egyfajta rendszerváltás volt, hiszen a rendiséget, a feudalizmust váltotta fel a polgári társadalmi rend:

A kincses városban a hagyományos március 15-i megemlékezést az RMDSZ Kolozsvári Szervezete rendezi. Az esemény szerdán 12 órától zászlós ünnepi felvonulással kezdődik a Protestáns Teológiai Intézettől. A felvonulást 13 órakor ökumenikus istentisztelet követi a Szent-Mihály római katolikus templomban, majd 14 órától a volt Biasini-szálló előtti díszünnepség és koszorúzás, illetve 17 órától a szamosfalvi emlékmű koszorúzása zárja a rendezvényt.
(Paprika Rádió, M.É.)

Szórakozás

Nyerj tőlünk piknikező túlélő szettet!

A szabadban való tökéletes kikapcsolódáshoz adunk egy nagy tál torockói sajtkülönlegességet, egy láda Igazi Csíki Sört és egy 500 lej értékű felső kategóriás Barbecook márkájú grillsütőt!

Részletek: https://bit.ly/2Fd6BjX

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>