Hallgasd online

Most szól

Sade

Smooth Operator

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Már majdnem kész van a következő évad a kolozsvári filharmóniánál

Bár még nem zárult le a kolozsvári Transilvania Filharmónia idei évada, Marius Tabacu igazgató, Gabriel Bebeşelea karmester és Oana Andreica művészeti titkár már a 2017/2018-as évadot ismertette.

A következő évad műsorterve majdnem teljesen elkészült. Még több román és még több kortárs zeneművet fognak játszani. Ugyanakkor szakítani kívánnak azzal a több évtizedes hagyománnyal, miszerint az első mű zenekari alkotás, a második versenymű, a harmadik pedig egy-egy szimfónia.

Kiderült, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (FNC) idén nem támogatja a Zenei Ősz Fesztivált, ez pedig 75.000 lejes hiányt okoz a kolozsvári filharmóniának. Ennek ellenére az igazgató szerint a félévszázados múltra visszatekintő fesztiválon ez az anyagi megszorítás nem fog nyomot hagyni. A Zenei Ősz időtartama három hétről kettőre csökken – október 13-a és 28-a között tartják meg –, de ez nem jelenti a koncertek számának csökkentését.

Az igazgató kitért arra is, hogy a filharmónia művészei között most „nagyon jó a hangulat", ez pedig a közelmúltban eszközölt bérnövelésnek is betudható, a vezetőség pedig igyekszik még nagyobb igényességgel és a minőség iránti elkötelezettséggel támogatni az intézményben zajló művészi munkát.

(szabadsag.ro)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>