Hallgasd online

Most szól

Paprika Rádió

A második legjobb dolog Kolozsváron

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Igen - 88.8%
Nem - 11.2%

Szavazatok száma: 303
A szavazás lejárt : 31 aug. 2017 - 00:00

Már majdnem kész van a következő évad a kolozsvári filharmóniánál

Bár még nem zárult le a kolozsvári Transilvania Filharmónia idei évada, Marius Tabacu igazgató, Gabriel Bebeşelea karmester és Oana Andreica művészeti titkár már a 2017/2018-as évadot ismertette.

A következő évad műsorterve majdnem teljesen elkészült. Még több román és még több kortárs zeneművet fognak játszani. Ugyanakkor szakítani kívánnak azzal a több évtizedes hagyománnyal, miszerint az első mű zenekari alkotás, a második versenymű, a harmadik pedig egy-egy szimfónia.

Kiderült, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (FNC) idén nem támogatja a Zenei Ősz Fesztivált, ez pedig 75.000 lejes hiányt okoz a kolozsvári filharmóniának. Ennek ellenére az igazgató szerint a félévszázados múltra visszatekintő fesztiválon ez az anyagi megszorítás nem fog nyomot hagyni. A Zenei Ősz időtartama három hétről kettőre csökken – október 13-a és 28-a között tartják meg –, de ez nem jelenti a koncertek számának csökkentését.

Az igazgató kitért arra is, hogy a filharmónia művészei között most „nagyon jó a hangulat", ez pedig a közelmúltban eszközölt bérnövelésnek is betudható, a vezetőség pedig igyekszik még nagyobb igényességgel és a minőség iránti elkötelezettséggel támogatni az intézményben zajló művészi munkát.

(szabadsag.ro)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>