Hallgasd online

Most szól

Sade

Smooth Operator

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Kolozs megye negyedik az érettségi eredményekkel

Kolozs megye a negyedik helyen szerepel az óvások utáni érettségi eredményekkel, az átmenési arány közel egy százalékkal nőtt: 82,75%-ról 83,65%-ra. Az óvások után újjabb két kolozsvári diák érte el a 10-es átlagot.

Az írásbeli vizsgák után 42 ezer óvást nyújtottak be országszerte. A nem végleges eredmények szerint a diákok 71,4 százalékának sikerült az érettségije.
Az oktatási minisztérium által közzétett idei érettségi vizsgák óvások utáni eredményei alapján az országos átmenési arány 71,4-ről 72,9-ra nőtt.
A tízes átlagot elérők száma 97-ről 126-ra nőtt a fellebbezések után.
A legjobb eredményeket Bákó, Szeben, Iaşi, Kolozs megyékben érték el. A leggyengébben Ilfov és Giurgiu megyében teljesítettek az érettségizők.
Az őszi érettségire keddtől, július 11-étől 14-éig lehet beiratkozni, illetve július 27-én azoknak, akiknek előbb pótvizsgázniuk kell valamely tantárgyból.
(agerpres / F.T.)

 

foto: alfahir.hu

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>