Hallgasd online

Most szól

Katy Perry

Last Friday Night

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Kolozs megye negyedik az érettségi eredményekkel

Kolozs megye a negyedik helyen szerepel az óvások utáni érettségi eredményekkel, az átmenési arány közel egy százalékkal nőtt: 82,75%-ról 83,65%-ra. Az óvások után újjabb két kolozsvári diák érte el a 10-es átlagot.

Az írásbeli vizsgák után 42 ezer óvást nyújtottak be országszerte. A nem végleges eredmények szerint a diákok 71,4 százalékának sikerült az érettségije.
Az oktatási minisztérium által közzétett idei érettségi vizsgák óvások utáni eredményei alapján az országos átmenési arány 71,4-ről 72,9-ra nőtt.
A tízes átlagot elérők száma 97-ről 126-ra nőtt a fellebbezések után.
A legjobb eredményeket Bákó, Szeben, Iaşi, Kolozs megyékben érték el. A leggyengébben Ilfov és Giurgiu megyében teljesítettek az érettségizők.
Az őszi érettségire keddtől, július 11-étől 14-éig lehet beiratkozni, illetve július 27-én azoknak, akiknek előbb pótvizsgázniuk kell valamely tantárgyból.
(agerpres / F.T.)

 

foto: alfahir.hu

Szórakozás

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>