Hallgasd online

Most szól

Depeche Mode

Strange Love

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

Vasárnap elhelyezték az Apáczai líceum új szárnyának alapkövét

Új szárnnyal bővül a valamikori Kolozsvári Református Leánygimnáziumnak, ma az Apáczai Csere János Elméleti Líceumnak helyet adó épület.

Az Erdélyi Református Egyházkerület által visszaigényelt és visszakapott ingatlan bővítését, valamint a régi épület felújítását a közelmúltban kezdték el, az új szárny alapkövét július 30-án, vasárnap helyezte el Kató Béla erdélyi református püspök és Vörös Alpár, az iskola igazgatója.

Az igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy 91 éve ünnepelték utoljára Kolozsváron magyar tanintézmény alapkőletételét, amikor elkezdték a Református Leánygimnázium építését.

A mostani felújítási és bővítési munkálatokkal további 8 tantermet, egy tágas dísztermet, könyvtárat, ebédlőt biztosítanak a diákoknak, illetve modern oktatási feltételeket az elemi osztályos diákok számára, a régi épület felújításával pedig ugyanezeket a feltételeket biztosítja a református egyház az összes apáczais diáknak.

Az ünnepségen elhelyeztek egy időkapszulát, a megújult és kibővített épület látványtervével, az iskola rövid történetével, valamint Kató Béla püspök ünnepi beszédével.

(közlemény)

fotó: Kiss Gábor

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>