Hallgasd online

Most szól

Racoon

Guilty

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Vasárnap elhelyezték az Apáczai líceum új szárnyának alapkövét

Új szárnnyal bővül a valamikori Kolozsvári Református Leánygimnáziumnak, ma az Apáczai Csere János Elméleti Líceumnak helyet adó épület.

Az Erdélyi Református Egyházkerület által visszaigényelt és visszakapott ingatlan bővítését, valamint a régi épület felújítását a közelmúltban kezdték el, az új szárny alapkövét július 30-án, vasárnap helyezte el Kató Béla erdélyi református püspök és Vörös Alpár, az iskola igazgatója.

Az igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy 91 éve ünnepelték utoljára Kolozsváron magyar tanintézmény alapkőletételét, amikor elkezdték a Református Leánygimnázium építését.

A mostani felújítási és bővítési munkálatokkal további 8 tantermet, egy tágas dísztermet, könyvtárat, ebédlőt biztosítanak a diákoknak, illetve modern oktatási feltételeket az elemi osztályos diákok számára, a régi épület felújításával pedig ugyanezeket a feltételeket biztosítja a református egyház az összes apáczais diáknak.

Az ünnepségen elhelyeztek egy időkapszulát, a megújult és kibővített épület látványtervével, az iskola rövid történetével, valamint Kató Béla püspök ünnepi beszédével.

(közlemény)

fotó: Kiss Gábor

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>