Hallgasd online

Most szól

Nothing But Thieves

Sorry

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Nem pakolhatják az utcára termékeiket a zöldségboltosok

A kolozsvári tanács kedden megszavazott határozata szerint ezentúl a boltok elé kizárólag reklám céljából tehetik ki a termékeket a kolozsvári árusok.

Az árusok közvetlenül a bolt előtt helyezhetik el a standjukat úgy, hogy a járdát legalább 3 méteres szélességben szabadon kell hagyniuk a járókelők számára.

Az Oláh Emese alpolgármester által kidolgozott határozat szerint az árusok egységes, az esztétikai bizottság által jóváhagyott standokat helyezhetnek el az üzletek előtti közterületre.

A belváros kis utcáiban az önkormányzat teljesen megtiltja a kirakodást, itt a reklámstandok kihelyezése sem megengedett.
A standok beszerzése a boltosok feladata, azonban eleget kell tenniük a határozatban szereplő esztétikai leírásnak.
Boltonként legfennebb három stand kihelyezése engedélyezett. A standok kihelyezése bérleti díj kifizetéséhez kötött, az engedély egy évre szól, amely kérésre meghosszabbítható.

(közlemény)

fotó: www.slagercenter.ro

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>