Hallgasd online

Most szól

Wellhello

Szethagyott ruhak

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Jobban táncolsz, mint én?

Júniusban nőtt a nettó átlagbér Romániában

Idén májushoz képest 0,7 százalékkal nőtt júniusban a nettó átlagbér, és elérte a 2380 lejt. Tavaly júniushoz képest a növekedés 14,5 százalékos – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Júniusban a bruttó átlagfizetés 3313 lej volt, 0,8 százalékkal több mint egy hónappal korábban.
A legnagyobb fizetéseket továbbra is az IT-szektorban dolgozók kapták, az ágazat nettó átlagfizetése elérte az 5853 lejt, a legkevesebbet, átlagosan 1400 lejt a vendéglátásban dolgozók keresték.

Júniusban a gazdaság legtöbb ágazatában nőtt a nettó átlagbér az előző hónaphoz képest. A legnagyobb, 15,3 százalékos növekedést a nyers kőolajat és földgázt kitermelő ágazatban mérték, majd 6,5 és 11,5 százalék közötti bővülési ütemmel a számítógépek, elektronikai és optikai cikkek gyártása, a pénzügyi közvetítés (leszámítva a biztosításokat és a nyugdíjalapokat), az italok gyártása, a vegyipar, a pénzügyi közvetítés kiegészítő tevékenységei (beleértve a biztosításokat és nyugdíjalapokat) következnek.

A közszférában a közigazgatásban dolgozók fizetése 1,1 százalékkal, az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók átlagbére pedig 0,5 százalékkal bővült. A tanügyben eközben 1,1 százalékkal csökkent a nettó átlagfizetés az előző hónaphoz mérten.

(mediafax.ro)

Szórakozás

11 éves a Paprika Rádió!

11 év alatt elképesztő mennyiségű jó zenét játszottunk! Elhoztuk nektek a legnagyobb neveket, rengeteg új magyar zenekart mutattunk be Kolozsvárnak, és elvittünk a legtutibb koncertekre!

Bővebben...:

Tíz új magyar játékfilm a 17. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorára idén is új magyar egészestés filmek kerültek, egy részüket romániai premierként vetítik..

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>