Hallgasd online

Most szól

Nothing But Thieves

Sorry

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Júniusban nőtt a nettó átlagbér Romániában

Idén májushoz képest 0,7 százalékkal nőtt júniusban a nettó átlagbér, és elérte a 2380 lejt. Tavaly júniushoz képest a növekedés 14,5 százalékos – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Júniusban a bruttó átlagfizetés 3313 lej volt, 0,8 százalékkal több mint egy hónappal korábban.
A legnagyobb fizetéseket továbbra is az IT-szektorban dolgozók kapták, az ágazat nettó átlagfizetése elérte az 5853 lejt, a legkevesebbet, átlagosan 1400 lejt a vendéglátásban dolgozók keresték.

Júniusban a gazdaság legtöbb ágazatában nőtt a nettó átlagbér az előző hónaphoz képest. A legnagyobb, 15,3 százalékos növekedést a nyers kőolajat és földgázt kitermelő ágazatban mérték, majd 6,5 és 11,5 százalék közötti bővülési ütemmel a számítógépek, elektronikai és optikai cikkek gyártása, a pénzügyi közvetítés (leszámítva a biztosításokat és a nyugdíjalapokat), az italok gyártása, a vegyipar, a pénzügyi közvetítés kiegészítő tevékenységei (beleértve a biztosításokat és nyugdíjalapokat) következnek.

A közszférában a közigazgatásban dolgozók fizetése 1,1 százalékkal, az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók átlagbére pedig 0,5 százalékkal bővült. A tanügyben eközben 1,1 százalékkal csökkent a nettó átlagfizetés az előző hónaphoz mérten.

(mediafax.ro)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>