Hallgasd online

Most szól

U2

Sweetest Thing

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Ön szerint van értelme tüntetni?

Júniusban nőtt a nettó átlagbér Romániában

Idén májushoz képest 0,7 százalékkal nőtt júniusban a nettó átlagbér, és elérte a 2380 lejt. Tavaly júniushoz képest a növekedés 14,5 százalékos – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Júniusban a bruttó átlagfizetés 3313 lej volt, 0,8 százalékkal több mint egy hónappal korábban.
A legnagyobb fizetéseket továbbra is az IT-szektorban dolgozók kapták, az ágazat nettó átlagfizetése elérte az 5853 lejt, a legkevesebbet, átlagosan 1400 lejt a vendéglátásban dolgozók keresték.

Júniusban a gazdaság legtöbb ágazatában nőtt a nettó átlagbér az előző hónaphoz képest. A legnagyobb, 15,3 százalékos növekedést a nyers kőolajat és földgázt kitermelő ágazatban mérték, majd 6,5 és 11,5 százalék közötti bővülési ütemmel a számítógépek, elektronikai és optikai cikkek gyártása, a pénzügyi közvetítés (leszámítva a biztosításokat és a nyugdíjalapokat), az italok gyártása, a vegyipar, a pénzügyi közvetítés kiegészítő tevékenységei (beleértve a biztosításokat és nyugdíjalapokat) következnek.

A közszférában a közigazgatásban dolgozók fizetése 1,1 százalékkal, az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók átlagbére pedig 0,5 százalékkal bővült. A tanügyben eközben 1,1 százalékkal csökkent a nettó átlagfizetés az előző hónaphoz mérten.

(mediafax.ro)

Szórakozás

Színezd újra!

A fesztiválszezonban nagyszerű kiegészítő lehet a dioptria nélküli színes kontaktlencse, amit az Optipar üzletében is megtalálhatsz, vagy amelyet megnyerhetsz legújabb játékunkban. A feladatod csupán annyi, hogy mikor műsorvezetőnk jelez küldd el SMS-ben az Optipar szót, teljes neveddel együtt a 0744 351 951-es számunkra és rögtön sorsolási listára kerülsz. Minden nap végén kisorsolunk egy szerencsés nyertest, aki egy 150 lej értékű színes kontaktlencsét nyer, mely lehet kék, zöld, lila, de más extrém színek közül is választhatsz. Ezzel pedig biztosan kitűnhetsz a fesztiválokon vagy egyéb nyári rendezvényen, de jó jöhet esetleg Halloweenkor.

Nyerj tőlünk piknikező túlélő szettet!

A szabadban való tökéletes kikapcsolódáshoz adunk egy nagy tál torockói sajtkülönlegességet, egy láda Igazi Csíki Sört és egy 500 lej értékű felső kategóriás Barbecook márkájú grillsütőt!

Részletek: https://bit.ly/2Fd6BjX

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia & Marsalkó Dávid - Hajnali kör

  2. Honeybeast – Idevaló

  3. No-Sugar – Egyetlenem

  4. Follow The Flow - Nem tudja senki

  5. Jason Mraz - Have It All

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN