Hallgasd online

Most szól

Ofenbach

Be Mine

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Júniusban nőtt a nettó átlagbér Romániában

Idén májushoz képest 0,7 százalékkal nőtt júniusban a nettó átlagbér, és elérte a 2380 lejt. Tavaly júniushoz képest a növekedés 14,5 százalékos – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Júniusban a bruttó átlagfizetés 3313 lej volt, 0,8 százalékkal több mint egy hónappal korábban.
A legnagyobb fizetéseket továbbra is az IT-szektorban dolgozók kapták, az ágazat nettó átlagfizetése elérte az 5853 lejt, a legkevesebbet, átlagosan 1400 lejt a vendéglátásban dolgozók keresték.

Júniusban a gazdaság legtöbb ágazatában nőtt a nettó átlagbér az előző hónaphoz képest. A legnagyobb, 15,3 százalékos növekedést a nyers kőolajat és földgázt kitermelő ágazatban mérték, majd 6,5 és 11,5 százalék közötti bővülési ütemmel a számítógépek, elektronikai és optikai cikkek gyártása, a pénzügyi közvetítés (leszámítva a biztosításokat és a nyugdíjalapokat), az italok gyártása, a vegyipar, a pénzügyi közvetítés kiegészítő tevékenységei (beleértve a biztosításokat és nyugdíjalapokat) következnek.

A közszférában a közigazgatásban dolgozók fizetése 1,1 százalékkal, az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók átlagbére pedig 0,5 százalékkal bővült. A tanügyben eközben 1,1 százalékkal csökkent a nettó átlagfizetés az előző hónaphoz mérten.

(mediafax.ro)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>