Hallgasd online

Most szól

Empara Mi

Alibi

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Régészeti és művészettörténeti táboroknak ad otthont a bonchidai kastély 

Augusztus 13-án, majd szeptember 25-én kezdődnek a régészeti és művészettörténeti táborok Bonchidán, a Bánffy-kastélyban. A műhelyek célja a kastély régészeti és művészettörténeti kutatása egy tanműhely keretén belül, a különböző szakmák közötti párbeszéd, a közös munka. A részvevők számára ugyanakkor egyetemi szakmai gyakorlat lehetőségét is jelenti. Minden felszínre hozott adat vagy lelet többletértéket jelent a műemlék számára, ugyanakkor hasznosítható annak felújítási folyamatában. A falkutatás, épületdokumentálás, régészeti feltárás és –dokumentálás, kőtár-felmérésmellett a kutatóműhelyek programja a kastélyról, és annak művészettörténeti és történeti kontextusáról szóló előadásokat, szakmai kirándulást is tartalmaz.

(Paprika Rádió, Cs.G./közlemény)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>