Hallgasd online

Most szól

Republic

Rajzoljunk almokat

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Vélhetőleg tavasszal elkezdik a válaszúti Bánffy-kastély felújítását

Akár már jövő tavasszal nekiláthatnak a válaszúti Bánffy-kastély felújítási munkálatainak. A közel 20 millió lej értékű projekt támogatási szerződését ma írták alá a Kolozs Megyei Tanács az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői. „A bonchidai kastéllyal összekötve egy olyan kulturális tér alakulhat ki, amely egyedi lenne Romániában, vannak, ugyan esetek ahol még van két ilyen történelmi emlékmű egymáshoz közel, viszont kevés olyan esetről hallunk, ahol ezt ki is használják. És nem utolsó sorban örvendünk, hogy megmarad ez a nagyon értékes történelmi emlékmű” – nyilatkozta Balla Ferenc Kolozs megyei tanácsos. Az aláírt szerződés értelmében a következő lépés az engedélyek beszerzése és a felújítási dokumentáció összeállítása, amely után kiírhatják a  közbeszerzést  a kastély rehabilitálására. Vélhetőleg 2018 tavaszán fognak majd neki felújítási munkálatoknak.

(Paprika Rádió, Cs.G./közlemény )

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>