Hallgasd online

Most szól

Yesyes

Te meg en

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Megújul a Kolozsváron történő kereskedésre vonatkozó szabályzat

Új szabályzatot készített a kolozsvári önkormányzat a város területén és  kereskedelmi tevékenységet kifejtők számára. Az új szabályozás váltja azt a 2009-ben elfogadott,  több ízben módosított, és időközben elavult termékekkel és szolgáltatásokkal zajló kereskedelmi szabályzatot. 

Az új szabályozás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a város területén zajló kereskedés ne sértse az esztétikai szabályokat és a közízlést. Például nem tehetők ki az üzlethelyiségeknek, kereskedéseknek homlokzatára temetkezési vállalkozásokra jellemző tárgyak, fürdőszoba-berendezési tárgyak, építőanyagok, vagy bútorok.

A vendéglátóipari egységek 22 óra utáni nyitva tartásához társas házak esetén szükséges a közvetlen szomszédok engedélye. Azok a szórakozóhelyek, amelyek közterületen teraszt működtetnek, a működés szünetelése alatt a bútorokat össze kell gyűjteniük és erre kialakított helyszínen kell tárolniuk.

Árcsökkentési akciót és kiárusításokat évente kétszer, télen január 15. és április 15. között illetve nyáron, augusztus 1. és október 31 között szervezhetnek az üzletek, és erről értesíteniük kell a polgármesteri hivatalt legalább 15 nappal a kiárusítás elkezdése előtt.

(közlemény)

Szórakozás

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>