Hallgasd online

Most szól

UB40 & The Pretenders

I Got You Babe

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Megújul a Kolozsváron történő kereskedésre vonatkozó szabályzat

Új szabályzatot készített a kolozsvári önkormányzat a város területén és  kereskedelmi tevékenységet kifejtők számára. Az új szabályozás váltja azt a 2009-ben elfogadott,  több ízben módosított, és időközben elavult termékekkel és szolgáltatásokkal zajló kereskedelmi szabályzatot. 

Az új szabályozás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a város területén zajló kereskedés ne sértse az esztétikai szabályokat és a közízlést. Például nem tehetők ki az üzlethelyiségeknek, kereskedéseknek homlokzatára temetkezési vállalkozásokra jellemző tárgyak, fürdőszoba-berendezési tárgyak, építőanyagok, vagy bútorok.

A vendéglátóipari egységek 22 óra utáni nyitva tartásához társas házak esetén szükséges a közvetlen szomszédok engedélye. Azok a szórakozóhelyek, amelyek közterületen teraszt működtetnek, a működés szünetelése alatt a bútorokat össze kell gyűjteniük és erre kialakított helyszínen kell tárolniuk.

Árcsökkentési akciót és kiárusításokat évente kétszer, télen január 15. és április 15. között illetve nyáron, augusztus 1. és október 31 között szervezhetnek az üzletek, és erről értesíteniük kell a polgármesteri hivatalt legalább 15 nappal a kiárusítás elkezdése előtt.

(közlemény)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>