Hallgasd online

Most szól

Yesyes

Te meg en

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt segítséget az önkormányzat központja

Hátrányos helyzetű gyerekeknek és gyereknevelési készségek terén hiányosságokkal küszködő szülőknek nyújt segítséget az önkormányzat központja.
 
Szülők és Gyerekek Forrásközpontja néven nyílik család- és gyereksegítő létesítmény Kolozsváron. A központ a kolozsvári önkormányzat alárendeltségébe tartozó Szociális Igazgatóság Gyermek- és Családvédelmi Szolgálatának intézményeként fog működni a Király utca (I.C. Brătianu) 45. szám alatti ingatlanban.

A központ létrehozásával az önkormányzat tulajdonképpen egy jelenleg is működő tanácsadóközpont munkáját kívánja folytatni. 2014-ben az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapjának romániai kirendeltésge, a kolozsvári önkormányzat és  Szociális Igazgatósága, illetve az Alkoholizmus- és Szerfogyasztás-ellenes Szövetség által aláírt szerződés alapján kezdte el a működését a Kamaszok Forrásközpontja.

A kamaszokkal foglalkozó létesítmény ingyenesen használhatta az önkormányzat tulajdonában levő Király utcai ingatlant. Az UNICEF-projekt lezártával annak működtetői július 7-én átiratban kérték fel az önkormányzatot a munka továbbvitelére, arra, hogy 2018-ban is biztosítsa a központ működését. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a tevékenységet kiterjeszti a kisgyerekekre is. A központ működtetése évi 150 ezer lejbe kerül.

Oláh Emese alpolgármester pénteken elmondta, hogy szerinte egyértelműen jó döntést hozott az önkormányzat azzal, hogy folytatja a központ tevékenységét, azonban a szolgáltatásokat láthatóbbá kell tenni, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségről, és minél több személyhez eljusson a segítség.

(közlemény)

Szórakozás

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>