Hallgasd online

Most szól

The Verve ft Jay Z

Bitter Sweet Symphony

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt segítséget az önkormányzat központja

Hátrányos helyzetű gyerekeknek és gyereknevelési készségek terén hiányosságokkal küszködő szülőknek nyújt segítséget az önkormányzat központja.
 
Szülők és Gyerekek Forrásközpontja néven nyílik család- és gyereksegítő létesítmény Kolozsváron. A központ a kolozsvári önkormányzat alárendeltségébe tartozó Szociális Igazgatóság Gyermek- és Családvédelmi Szolgálatának intézményeként fog működni a Király utca (I.C. Brătianu) 45. szám alatti ingatlanban.

A központ létrehozásával az önkormányzat tulajdonképpen egy jelenleg is működő tanácsadóközpont munkáját kívánja folytatni. 2014-ben az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapjának romániai kirendeltésge, a kolozsvári önkormányzat és  Szociális Igazgatósága, illetve az Alkoholizmus- és Szerfogyasztás-ellenes Szövetség által aláírt szerződés alapján kezdte el a működését a Kamaszok Forrásközpontja.

A kamaszokkal foglalkozó létesítmény ingyenesen használhatta az önkormányzat tulajdonában levő Király utcai ingatlant. Az UNICEF-projekt lezártával annak működtetői július 7-én átiratban kérték fel az önkormányzatot a munka továbbvitelére, arra, hogy 2018-ban is biztosítsa a központ működését. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a tevékenységet kiterjeszti a kisgyerekekre is. A központ működtetése évi 150 ezer lejbe kerül.

Oláh Emese alpolgármester pénteken elmondta, hogy szerinte egyértelműen jó döntést hozott az önkormányzat azzal, hogy folytatja a központ tevékenységét, azonban a szolgáltatásokat láthatóbbá kell tenni, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségről, és minél több személyhez eljusson a segítség.

(közlemény)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>