Hallgasd online

Most szól

Nabiha

The Enemy

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Melyik évszakban a legszebb Kolozsvár?

Tüntetést szervez Bukarestben az Országos Szakszervezeti Tömb

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) végrehajtó bizottsága kedden arról döntött, hogy december 12-ére tiltakozást szerveznek Bukarestben, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az adóügyi módosításokkal kapcsolatosan.

Dumitru Costin, a szakszervezeti tömb vezetője kedden azt nyilatkozta egy televíziós műsorban, hogy legfőképp a kormány azon döntése miatt elégedetlenek, amellyel a társadalombiztosítási járulék terhét az alkalmazóról az alkalmazottra ruházták át 2018. január 1-jétől kezdődően, valamint azzal a sürgősségi kormányrendelettel sem értenek egyet, amely november 20-ától kötelezi a munkáltatókat, hogy újratárgyalják a bruttó bérek arányát a munkavállalókkal, hogy változatlan maradjon az alkalmazottak nettó fizetése.

Costin kijelentette, hogy a társadalombiztosítási járulékok átruházása miatt a kisvállalkozások alkalmazottai veszíthetnek a legtöbbet.

A szakszervezeti vezető elmondta, a közalkalmazottak jelentős hányadát is érinteni fogja az eljárás, akik így valószínűleg "a minimálbér szintjéhez közel álló" bért fognak kapni. Ugyanakkor Costin szerint az állami tőkéjű vállalatoknál több tízezer alkalmazott nem tud majd december 20-áig tárgyalni a jogszabályok szigorúsága miatt.

Az Országos Szakszervezeti Tömb arról is döntött, hogy csatlakoznak azokhoz a civilekhez, akik az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakoznak.

(agerpres)

Szórakozás

Színezd újra!

A fesztiválszezonban nagyszerű kiegészítő lehet a dioptria nélküli színes kontaktlencse, amit az Optipar üzletében is megtalálhatsz, vagy amelyet megnyerhetsz legújabb játékunkban. A feladatod csupán annyi, hogy mikor műsorvezetőnk jelez küldd el SMS-ben az Optipar szót, teljes neveddel együtt a 0744 351 951-es számunkra és rögtön sorsolási listára kerülsz. Minden nap végén kisorsolunk egy szerencsés nyertest, aki egy 150 lej értékű színes kontaktlencsét nyer, mely lehet kék, zöld, lila, de más extrém színek közül is választhatsz. Ezzel pedig biztosan kitűnhetsz a fesztiválokon vagy egyéb nyári rendezvényen, de jó jöhet esetleg Halloweenkor.

Nyerj tőlünk piknikező túlélő szettet!

A szabadban való tökéletes kikapcsolódáshoz adunk egy nagy tál torockói sajtkülönlegességet, egy láda Igazi Csíki Sört és egy 500 lej értékű felső kategóriás Barbecook márkájú grillsütőt!

Részletek: https://bit.ly/2Fd6BjX

Paprika Top 40

  1. Unique - Egy lépéssel a föld felett (rmx)

  2. Swanky Tunes & LP - Day By Day

  3. Honeybeast – Idevaló

  4. Bob Sinclar - I Believe

  5. Rúzsa Magdolna - Légzés

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN