Hallgasd online

Most szól

The Kooks

Mr. Maker

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Hol hallgatod legtöbbet a Paprika Rádiót?

Tüntetést szervez Bukarestben az Országos Szakszervezeti Tömb

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) végrehajtó bizottsága kedden arról döntött, hogy december 12-ére tiltakozást szerveznek Bukarestben, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az adóügyi módosításokkal kapcsolatosan.

Dumitru Costin, a szakszervezeti tömb vezetője kedden azt nyilatkozta egy televíziós műsorban, hogy legfőképp a kormány azon döntése miatt elégedetlenek, amellyel a társadalombiztosítási járulék terhét az alkalmazóról az alkalmazottra ruházták át 2018. január 1-jétől kezdődően, valamint azzal a sürgősségi kormányrendelettel sem értenek egyet, amely november 20-ától kötelezi a munkáltatókat, hogy újratárgyalják a bruttó bérek arányát a munkavállalókkal, hogy változatlan maradjon az alkalmazottak nettó fizetése.

Costin kijelentette, hogy a társadalombiztosítási járulékok átruházása miatt a kisvállalkozások alkalmazottai veszíthetnek a legtöbbet.

A szakszervezeti vezető elmondta, a közalkalmazottak jelentős hányadát is érinteni fogja az eljárás, akik így valószínűleg "a minimálbér szintjéhez közel álló" bért fognak kapni. Ugyanakkor Costin szerint az állami tőkéjű vállalatoknál több tízezer alkalmazott nem tud majd december 20-áig tárgyalni a jogszabályok szigorúsága miatt.

Az Országos Szakszervezeti Tömb arról is döntött, hogy csatlakoznak azokhoz a civilekhez, akik az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakoznak.

(agerpres)

Szórakozás

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>