Hallgasd online

Most szól

Balkan Fanatik

Feljott a nap

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Körülbelül 15.700 román orvos dolgozik külföldön

Körülbelül 15.700 román orvos dolgozik külföldön, derült ki egy, az egészséget népszerűsítő egyesület (ARPS) tanulmányából.

A becslés szerint körülbelül 15.700 román orvos praktizál jelenleg külföldi országokban, főként Európa nyugati országaiban (Németország, Nagy-Britannia, Franciaország).

Az egyesület közleménye szerint a felmérés során megkérdezték a Közegészségügyi Igazgatóság megyei szervezeteit, a 42 megyei igazgatóság közül 24 válaszolt a kérdésekre, és kiderült, hogy mintegy 4.700 szakorvossal van kevesebb országszerte, mint amennyire szükség lenne.

A kutatások és fejlesztések szakterületén belül végzett felmérések alapján kiderült, hogy körülbelül 15.000 aktív román kutató dolgozik külföldön, akik számára Románia nem tudott olyan hatékony programokat kidolgozni, amelyek által hazatelepülhettek volna az elvándoroltak, mutat rá a közlemény.

Az egyesület által küldött közlemény szerint a szakemberek legtöbbször nem is az alacsony fizetéseket hozták fel kivándorlásuk okának, hanem a korrupciót, a szakmai fejlődésre való lehetőségek hiányát, nem szakmai szempontok útján való előléptetést, a közintézményekben tapasztalható bürokráciát, az alacsony bérek és a infrastruktúra valamint a műszaki felszerelések hiányát.

(agerpres)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>