Hallgasd online

Most szól

Balkan Fanatik

Feljott a nap

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Digitalizálják a tanintézeteket az oktatási miniszter ígértete szerint

A romániai iskoláknak csak 66 százalékában biztosított az internet-hozzáférés Liviu Pop oktatási miniszter szerint, aki azt nyilatkozta, hogy a helyzet javítása érdekében a közeljövőben digitalizálják a tanintézeteket.

Liviu Pop hangsúlyozta: a szaktárca négy „nagyon nagy” projekttel készül. Az egyik a virtuális iskolai könyvtár létrehozása, amelyben minden tankönyv, munkafüzet és más oktatási segédeszköz helyet kapna.

Ezenkívül tervezik a digitális napló bevezetését, amely által online követni lehetne az egyes diákok jegyeit. A harmadik projekt szerint minden tanintézetbe bevezetnék az internetet, a tárcavezető állítása szerint erre már el is különítették a szükséges összeget.

„A következő két évben a digitalizálásra 200 millió eurót költünk” – ígérte Liviu Pop.

Egy kísérleti projekt keretében ugyanakkor jövő évben „digitalizálunk egy egész megyét”, erről azonban több részletet nem árult el

A miniszter állítása szerint azt szeretnék elérni, hogy jövő évtől a diákoknak ne kelljen otthonról az iskolába vinniük tankönyveiket, így a közvitán levő tankönyvtörvény-tervezet egyik legfontosabb előírása a digitális, illetve pdf.-formátumú kiadványok kötelezővé tétele. Pop ugyanakkor hozzátette: a nyomtatott tankönyvekről sem kell majd lemondani, a tanulók, a pedagógusok vagy a szülők kérésére ezt ingyenesen rendelkezésre bocsátják.

(kronika.ro)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>