Hallgasd online

Most szól

Welshly Arms

Down To The River

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Hol hallgatod legtöbbet a Paprika Rádiót?

Otthon - 45.9%
Az autóban - 23.5%
Munkahelyen - 17.2%
Fülhallgatóval, bárhol - 13.4%

Szavazatok száma: 941
A szavazás lejárt : 26 ápr. 2018 - 00:00

Digitalizálják a tanintézeteket az oktatási miniszter ígértete szerint

A romániai iskoláknak csak 66 százalékában biztosított az internet-hozzáférés Liviu Pop oktatási miniszter szerint, aki azt nyilatkozta, hogy a helyzet javítása érdekében a közeljövőben digitalizálják a tanintézeteket.

Liviu Pop hangsúlyozta: a szaktárca négy „nagyon nagy” projekttel készül. Az egyik a virtuális iskolai könyvtár létrehozása, amelyben minden tankönyv, munkafüzet és más oktatási segédeszköz helyet kapna.

Ezenkívül tervezik a digitális napló bevezetését, amely által online követni lehetne az egyes diákok jegyeit. A harmadik projekt szerint minden tanintézetbe bevezetnék az internetet, a tárcavezető állítása szerint erre már el is különítették a szükséges összeget.

„A következő két évben a digitalizálásra 200 millió eurót költünk” – ígérte Liviu Pop.

Egy kísérleti projekt keretében ugyanakkor jövő évben „digitalizálunk egy egész megyét”, erről azonban több részletet nem árult el

A miniszter állítása szerint azt szeretnék elérni, hogy jövő évtől a diákoknak ne kelljen otthonról az iskolába vinniük tankönyveiket, így a közvitán levő tankönyvtörvény-tervezet egyik legfontosabb előírása a digitális, illetve pdf.-formátumú kiadványok kötelezővé tétele. Pop ugyanakkor hozzátette: a nyomtatott tankönyvekről sem kell majd lemondani, a tanulók, a pedagógusok vagy a szülők kérésére ezt ingyenesen rendelkezésre bocsátják.

(kronika.ro)

Szórakozás

Nyerj tőlünk piknikező túlélő szettet!

A szabadban való tökéletes kikapcsolódáshoz adunk egy nagy tál torockói sajtkülönlegességet, egy láda Igazi Csíki Sört és egy 500 lej értékű felső kategóriás Barbecook márkájú grillsütőt!

Részletek: https://bit.ly/2Fd6BjX

Paprikás kérdőív - Mondd el a véleményed és nyerj!

Kedves hallgató! Szeretnénk a Paprika Rádió kínálatát még színesebbé és gazdagabbá tenni, ezért arra kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet, mely mindössze 3 percet vesz igénybe: https://goo.gl/JBuhNs Amennyiben a kérdéssor végén megadod neved és telefonszámod, részt veszel sorsolásunkon és március 5-én, hétfőn egy értékes ajándékcsomagot nyerhetsz! A kérdőív kitöltésének határideje március 4-e, vasárnap éjfél!

Paprika Top 40

  1. Eminem ft Ed Sheeran - River

  2. Rita Ora - Anywhere

  3. Living Room - Kirakat élet

  4. Tom Grennan - Found What Ive Been Looking For

  5. Ed Sheeran + Beyonce - Perfect

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN