Hallgasd online

Most szól

Balkan Fanatik

Feljott a nap

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Csak az ottlakók bérelhetnek parkolóhelyet a városközpontban

Néhány újítással próbálja észszerűsíteni az önkormányzat a városi mobilitást. A Parkolókezelési Szabályzatot módosító tanácsi határozatot és a jövő évi parkolódíjakra vonatkozó határozatot a városi tanács december 19-i ülésén fogadta el.

A szabályzat módosítása a Városi Mobilitási Tervnek megfelelően történt, eszerint azok a kolozsváriak, akik nem laknak a városközpontban, jövőre már nem bérelhetnek itt parkolóhelyet.

Ugyanakkor újdonságot jelent, hogy jövőre a parkolási díjat bankkártyával, online is be lehet fizetni azokban a parkolókban, ahol nincs sorompó.

A tanács parkolódíjakra vonatkozó határozata szerint a városközpontban az éves parkolóbérletek az ott lakó magánszemélyek számára 76 lej.

A parkolóházakban 110 lejért bérelhetnek helyet a környékbeli városlakók, a jogi személyeknek ez esetben is magasabb a parkolási bérlet díj: 840 lejt kell kifizetniük.

A havi bérleti díjak az I zónában a helyieknek 25 lej. Jövőre 2,5 lejről 5 lejre nő a polgármesteri hivatal parkolójában a parkolási óradíj, este 7-től reggel 7-ig 5 lejbe kerül a parkolás és a parkolóhely-bérlési lehetőség is megszűnik.

Hivatalos munkaszüneti napokon 3 lejes lesz az óradíj. Ehhez képest a többi, negyedbeli parkolóban a parkolás óránként 2.5 lej. A parkolóházakban havi 210 lejért lehet parkolóhelyet bérelni. Új parkolóhelyeket január 3-a után online is lehet igényelni, a felület a polgármesteri hivatal honlapjáról lesz elérhető.

(közlemény)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>