Hallgasd online

Most szól

Mr. Big

- Wild World

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Okos döntés otthon maradni?

Igen - 49.2%
Igen :) - 50.8%

Szavazatok száma: 63
A szavazás lejárt : 30 jún. 2020 - 00:00

Digitalizálják a tanintézeteket az oktatási miniszter ígértete szerint

A romániai iskoláknak csak 66 százalékában biztosított az internet-hozzáférés Liviu Pop oktatási miniszter szerint, aki azt nyilatkozta, hogy a helyzet javítása érdekében a közeljövőben digitalizálják a tanintézeteket.

Liviu Pop hangsúlyozta: a szaktárca négy „nagyon nagy” projekttel készül. Az egyik a virtuális iskolai könyvtár létrehozása, amelyben minden tankönyv, munkafüzet és más oktatási segédeszköz helyet kapna.

Ezenkívül tervezik a digitális napló bevezetését, amely által online követni lehetne az egyes diákok jegyeit. A harmadik projekt szerint minden tanintézetbe bevezetnék az internetet, a tárcavezető állítása szerint erre már el is különítették a szükséges összeget.

„A következő két évben a digitalizálásra 200 millió eurót költünk” – ígérte Liviu Pop.

Egy kísérleti projekt keretében ugyanakkor jövő évben „digitalizálunk egy egész megyét”, erről azonban több részletet nem árult el

A miniszter állítása szerint azt szeretnék elérni, hogy jövő évtől a diákoknak ne kelljen otthonról az iskolába vinniük tankönyveiket, így a közvitán levő tankönyvtörvény-tervezet egyik legfontosabb előírása a digitális, illetve pdf.-formátumú kiadványok kötelezővé tétele. Pop ugyanakkor hozzátette: a nyomtatott tankönyvekről sem kell majd lemondani, a tanulók, a pedagógusok vagy a szülők kérésére ezt ingyenesen rendelkezésre bocsátják.

(kronika.ro)

Szórakozás

Sós vizes oreganó olaj kakastaréjjal?!

Megértjük, hogy elővigyázatos vagy, de az interneten keringő "hogyan állapítsd meg, hogy fertőzött vagy" javaslatok és a rémhírek helyett hallgasd inkább a híradóinkat, amelyek kizárólag hiteles forrásokra hivatkoznak és relaxálj a kedvenc zenéidre. Emellett, ha most megírod nekünk SMS-ben a teljes neved és azt, hogy mi a kedvenc időtöltésed rádiózás közben, akkor megnyerheted a Lavanda Sky által felajánlott két darab 250 lejes testfrissítő utalvány egyikét, amelyet fél éven belül bármikor felhasználhatsz! Mert a Paprika Rádió nem hagy egyedül, sőt készülünk arra az időszakra is, amikor azért, mert felelősségteljesen betartod az előírásokat, minden visszatér a normális medrébe.

És te mivel ütöd el az időt?

SMS 0744351951

Sorsolás: április 6-án.

Bárki megnézheti a Müpa koncertjeit és irodalmi estjeit

Mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül - közölte az intézmény. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Müpa megnyitotta médiatárát, amely a www.mupa.hu/media/video linken érhető el, és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD minőségű felvétele.

Paprika Top 40

  1. Follow The Flow - A holnap küszöbén

  2. Deniz - Itthon maradok

  3. Chef'Special - Maybe This Is Love

  4. Topic, A7S - Breaking Me

  5. Fatal Error - Maradj velem otthon

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN