Hallgasd online

Most szól

Tóth Gabi

Nem Kell Végszó

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Okos döntés otthon maradni?

Igen - 49.2%
Igen :) - 50.8%

Szavazatok száma: 63
A szavazás lejárt : 30 jún. 2020 - 00:00

Több javaslatot tettek az Országos Egészségbiztosító Pénztár képviselői a bürokrácia csökkentésére

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) képviselői több javaslatot tettek szerdán Florian Bodog egészségügyi miniszternek a bürokrácia csökkentésére.

A javaslatok között van, hogy az orvosok ne küldjék el a számítógépes adatbázisba azon páciensek elektronikus beteglapját, akik írásban kérik, hogy vallási meggyőződésből, vagy más okok miatt nem szeretnék, hogy ezeket tárolják.

Javasolják, hogy teljes egészében mondjanak le a papíralapú nyomtatványokról az egészségügyi szolgáltatásokra kötött szerződések esetében, és ne kelljen az aktivitásra vonatkozó papír formanyomtatványokat kitölteni, ami az orvosok esetében növelné a betegek konzultálására fordítható időt.

Egy másik javaslat szerint az orvos által kiállított receptet az egész ország területén be lehetne váltani, nem csak olyan patikákban, amelyek ugyanazzal az egészségbiztosító pénztárral vannak szerződéses viszonyban, mint az az orvos, aki a gyógyszereket felírta.

Javasolják azt is, hogyha a szabadságra utazó családorvosnak nem sikerül helyettesítőről gondoskodnia, akkor a páciensek egy közeli, a saját orvosuk által megjelölt családorvoshoz fordulhassanak.

A találkozó után Florian Bodog miniszter úgy nyilatkozott, hogy a megbeszélt intézkedések egy részét kormányhatározatba foglalja és a kabinet elé terjeszti.

(agerpres)

Szórakozás

Sós vizes oreganó olaj kakastaréjjal?!

Megértjük, hogy elővigyázatos vagy, de az interneten keringő "hogyan állapítsd meg, hogy fertőzött vagy" javaslatok és a rémhírek helyett hallgasd inkább a híradóinkat, amelyek kizárólag hiteles forrásokra hivatkoznak és relaxálj a kedvenc zenéidre. Emellett, ha most megírod nekünk SMS-ben a teljes neved és azt, hogy mi a kedvenc időtöltésed rádiózás közben, akkor megnyerheted a Lavanda Sky által felajánlott két darab 250 lejes testfrissítő utalvány egyikét, amelyet fél éven belül bármikor felhasználhatsz! Mert a Paprika Rádió nem hagy egyedül, sőt készülünk arra az időszakra is, amikor azért, mert felelősségteljesen betartod az előírásokat, minden visszatér a normális medrébe.

És te mivel ütöd el az időt?

SMS 0744351951

Sorsolás: április 6-án.

Bárki megnézheti a Müpa koncertjeit és irodalmi estjeit

Mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül - közölte az intézmény. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Müpa megnyitotta médiatárát, amely a www.mupa.hu/media/video linken érhető el, és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD minőségű felvétele.

Paprika Top 40

  1. Follow The Flow - A holnap küszöbén

  2. Deniz - Itthon maradok

  3. Chef'Special - Maybe This Is Love

  4. Topic, A7S - Breaking Me

  5. Fatal Error - Maradj velem otthon

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN