Hallgasd online

Most szól

Mr. Big

- Wild World

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Okos döntés otthon maradni?

Plagizált a Led Zeppelin?

Az együttes Stairway to Heaven című számát Randy Craig Wolfe (avagy Randy California) leszármazottai támadják, akik szerint a dal kísértetiesen egybe cseng a Spirit gitárosának 1968-as Taurus című szerzeményével.

Ügyvédjük, Francis Malofiy kifejezetten kéri, hogy dalszerzőként ismerjék el Wolfe-t, aki a Spirit zenekar alapítója, zeneszerzője és gitárosa volt. Az együttes 1968-69-ben még együtt is turnézott a Led Zeppelinnel. A Spirit Taurus nótája ugyanis túlságosan egybecseng a Led Zeppelin Stairway to Heaven című, világhírű számával, amit nagyon sokan a rocktörténelem legjobb dalának tartanak és a VH1 százas listájában a harmadik legjobb szám a világon.

A Billboard a napokban közölte, hogy a Led Zeppelin ügyvédje kihívta Wolfe-ék ügyvédjét, de elvesztették az első kört: a bíróság elutasította Rob Plant és Jimmy Page fellebbezését. A bíróság szerint ami történt Randy Californiával és a Spirittel, az nagyon rossz.

Szerintük a Led Zeppelinnek el kellene ismerni California írói munkáját a rocktörténet egyik legnagyobb számában. Az utódok perlésének nem egészen titkolt oka a szerzői jogdíjak néminemű utólagos megszerzése is, azonban konkrét összegekről még nem esett szó. Jimmy Page egy nyilatkozatában szó szerint nevetségesnek titulálta a vádat, miszerint a Stairway to Heaven plagiarizmus, így a Led Zeppelin ügyvédjei még valószínűleg meg fogják támadni Juan Sanchez ítélőbíró döntését California zeneszerzői elismerésével kapcsolatban.

Forrás

Szórakozás

Sós vizes oreganó olaj kakastaréjjal?!

Megértjük, hogy elővigyázatos vagy, de az interneten keringő "hogyan állapítsd meg, hogy fertőzött vagy" javaslatok és a rémhírek helyett hallgasd inkább a híradóinkat, amelyek kizárólag hiteles forrásokra hivatkoznak és relaxálj a kedvenc zenéidre. Emellett, ha most megírod nekünk SMS-ben a teljes neved és azt, hogy mi a kedvenc időtöltésed rádiózás közben, akkor megnyerheted a Lavanda Sky által felajánlott két darab 250 lejes testfrissítő utalvány egyikét, amelyet fél éven belül bármikor felhasználhatsz! Mert a Paprika Rádió nem hagy egyedül, sőt készülünk arra az időszakra is, amikor azért, mert felelősségteljesen betartod az előírásokat, minden visszatér a normális medrébe.

És te mivel ütöd el az időt?

SMS 0744351951

Sorsolás: április 6-án.

Bárki megnézheti a Müpa koncertjeit és irodalmi estjeit

Mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül - közölte az intézmény. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Müpa megnyitotta médiatárát, amely a www.mupa.hu/media/video linken érhető el, és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD minőségű felvétele.

Paprika Top 40

  1. Camila Cabello - Liar

  2. Elefánt - Ég veled

  3. Dua Lipa - Don't Start Now

  4. Tones and I - Dance Monkey

  5. Maroon 5 - Memories

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN