Hallgasd online

Most szól

Marlon Roudette

Anti Hero

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Okos döntés otthon maradni?

Igen - 49.2%
Igen :) - 50.8%

Szavazatok száma: 63
A szavazás lejárt : 30 jún. 2020 - 00:00

Ilyen még sosem történt az Eurovízión

 
Idén első alkalommal egy Európán kívüli ország is megmutatja magát a dalfesztiválon. Méghozzá nem is akárhogyan! Ausztrália tiszteletbeli versenyzőként azonnal a döntőbe kerülve mérheti össze magát az európai énekesekkel.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és az ORF osztrák közszolgálati televízió kezdeményezésére idén egyszeri kivételként az SBS ausztrál köztévé saját énekest vagy zenekart küldhet a május 23-i döntőre, a két elődöntőn tehát nem kell megmérkőznie. Mint minden egyéb országnak, Ausztráliának is március 16-ig kell megneveznie indulóját, és a további 39 résztvevő országból is lehet majd szavazni az ausztrál produkcióra.

Az időeltolódás ellenére az ausztrál rajongóknak is meglesz a lehetőségük a szavazásra, a Bécsben szombat este zajló verseny ideje alatt Ausztráliában vasárnap reggel lesz. Ausztráliában 1974 óta minden évben nagy érdeklődéssel követik a dalversenyt az ottani rajongók, eddig azonban nem vehettek részt aktívan a fesztiválon.

Arra viszont nincs esély, hogy esetleges ausztrál győzelem esetén a 2016-os versenyt Ausztráliában rendezzék meg, a dalfesztivált ugyanis ebben az esetben is egy egyelőre meg nem határozott európai városban tartják, viszont győzelem esetén a távoli kontinens 2016-ban is küldhetne résztvevőt a versenyre.

"Ausztrália részvétele által partnereinkkel, az EBU-val és SBS-szel sikerült elérnünk, hogy a dalfesztivált 60 éves jubileuma alkalmából új, globális szintre emeljük, és hidat verjünk, amely Európa szívéből indul és átfogja az egész világot" - fogalmazott Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója az ausztrál részvételt kedden bejelentve.

Idén visszatér a dalfesztivál színpadára Szerbia, Csehország és Ciprus, Ukrajna azonban lemondott a lehetőségről, így a tavalyi koppenhágai versenyhez képest kettővel több országnak lesz esélye a győzelemre.

2014-ben Conchita Wurst, Ausztria versenyzője Rise Like A Phoenix című dalával érdemelte ki a győzelmet, és ezzel hazája fővárosa számára a következő Eurovíziós Dalverseny megrendezésének lehetőségét. Az idei magyar indulóról A Dal című, az M1 és a Duna World csatornán élőben televíziós versenyben döntenek.

Forrás: MTI

Szórakozás

Sós vizes oreganó olaj kakastaréjjal?!

Megértjük, hogy elővigyázatos vagy, de az interneten keringő "hogyan állapítsd meg, hogy fertőzött vagy" javaslatok és a rémhírek helyett hallgasd inkább a híradóinkat, amelyek kizárólag hiteles forrásokra hivatkoznak és relaxálj a kedvenc zenéidre. Emellett, ha most megírod nekünk SMS-ben a teljes neved és azt, hogy mi a kedvenc időtöltésed rádiózás közben, akkor megnyerheted a Lavanda Sky által felajánlott két darab 250 lejes testfrissítő utalvány egyikét, amelyet fél éven belül bármikor felhasználhatsz! Mert a Paprika Rádió nem hagy egyedül, sőt készülünk arra az időszakra is, amikor azért, mert felelősségteljesen betartod az előírásokat, minden visszatér a normális medrébe.

És te mivel ütöd el az időt?

SMS 0744351951

Sorsolás: április 6-án.

Bárki megnézheti a Müpa koncertjeit és irodalmi estjeit

Mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül - közölte az intézmény. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Müpa megnyitotta médiatárát, amely a www.mupa.hu/media/video linken érhető el, és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD minőségű felvétele.

Paprika Top 40

  1. Follow The Flow - A holnap küszöbén

  2. Deniz - Itthon maradok

  3. Chef'Special - Maybe This Is Love

  4. Topic, A7S - Breaking Me

  5. Fatal Error - Maradj velem otthon

Teljes lista >>

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
Adatvédelmi tájékoztató RENDBEN