Talán dallal jelentkezett a Roy és Ádám Trió

Talán dallal jelentkezett a Roy és Ádám Trió

Apr 27, 2021

Némi bizonytalanság alapból körülveszi a Roy és Ádám Triót, hiszen a formáció neve alapján úgy tűnhet, hogy egyszerűen nem tudják eldönteni, pontosan hányan is vannak. Fennállásuk óta megfordultak páran a zenekarban, de az biztos, hogy a két alapító, Kohánszky Roy és Nagy Ádám lassan harminc éve zenél együtt, és a harmadik tag, Csányi Zoltán is már 2006-óta belsős. 

Legújabb daluk egy megzenésített vers. Kiss Péter sorait Nagy Ádám gondolta tovább egy szál gitáron. Talán nem véletlenül említette meg a dalhoz készült rövid ajánlóban, hogy a verset édesapja halála után kapta Kiss Pétertől. Erről nem lehetett könnyű beszélni, talán dalban kevésbé volt nehéz.

Ádám azt mondja, a Talán egyszerű dal, és tényleg az. Két gitár, és kész. Persze alapjában véve semmi sem bonyolult. Ami jó, azt nem kell bonyolítani, és ez egyszerűen jó dal. Talán semmivel sem bonyolultabb, mint a mi kis egyszerű életünk.

Szavak tánca / Talán igen, talán nem / Az ember fiatalon lázad. Nekirontunk a világnak. Kijelentő módban beszélünk, felkiáltójelet használunk, kérdőjelet alig. A szótárunkból hiányzik a »talán« szócska. Nincs rá szükségünk. A felnőtté válás egyik ismertetőjele, amikor kiderül számunkra, hogy nem egy négyakkordos C-dúr séma az élet. Lassan kezdjük felfedezni a dolgok színe mögött a fonákját is. ...Talán-kozás egy régi szerelemmel... Csapongások sok-sok talánnal. Ilyen dal kelt életre. Ez bizt                

– írta dalszöveggé vált verséről Kiss Péter. 

„Ezt a dalt a karanténidőszak szülte, habár a bizonytalanság árnyékában, de a remény ihletettségében” – fűzte hozzá Nagy Ádám.



forrás: Index.hu