Blinding Lights – a megunhatatlan

Blinding Lights – a megunhatatlan

Jan 26, 2021

A kanadai The Weeknd slágere, a Blinding Lights még 2019 novemberében jelent meg, az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban is a tavalyi év legnépszerűbb zeneszáma volt, és még most is, 2021 januárjában az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának ötös mezőnyében szerepel, a héten a negyedik helyen áll. Időközben olyan rekordot állított fel, amit nehéz lesz megdönteni.

A szintipopos hangulatú Blinding Lights harminchatodik hete található az amerikai dalrangsor ötös mezőnyében. Ilyen hosszú ideig még egy felvétel sem tanyázott az első öt között. A korábbi rekorder Ed Sheeran angol énekes 2017-es szerzeménye, a Shape of You, valamint a The Chainsmokers New York-i elektrozenei producerduó Halsey New Jersey-i énekesnővel készült 2016-os zeneszáma, a Closer volt – ezek huszonhét hétig szerepeltek a lista ötös mezőnyében.

Ha a Hot 100 tízes mezőnyét vesszük alapul, a Blinding Lights itt is rekorder, negyvenötödik hete van a TOP 10-ben. A korábbi rekordot Post Malone New York-i hiphopsztár tartotta a Circles című dalával, amely harminckilenc hétig volt a tízes mezőnyben.

A Blinding Lights The Weeknd tavaly márciusban kiadott negyedik, After Hours című stúdiólemezén található. Az album beharangozójaként elsőként a Heartless című felvételt ismertük meg, majd pár nap múlva a Blinding Lightsot. A korongról, már a megjelenése után az In Your Eyes és a Save Your Tears című szerzemények is szép sikert értek el.

A Blinding Lights tavaly áprilisban és májusban megszakítással négy hétig vezette az amerikai Hot 100 rangsort. Az Egyesült Királyságban megszakításokkal nyolc, Németországban szintén megszakításokkal tíz hétig uralta a mezőnyt.

forrás: music.hu