Dokumentumfilm készül a The Prodigy-ről

Dokumentumfilm készül a The Prodigy-ről

Feb 23, 2021

A modern elektronikus zene úttörői elmesélik a saját történetüket.

A The Prodigy a 90-es évek egyik legjelentősebb együttese, a film pedig elsősorban a korai éveikre koncentrál majd, többek közt arra, hogy mekkora hatással is voltak a palettára, illetve milyen szerepük volt az elektronikus zene forradalmában. Az egyelőre cím nélkül futó alkotást Paul Dugdale rendezi, a két tag, Maxim Reality és Liam Howlett aktív közreműködésével.

A direktor elmondása szerint a produkció vad és extrém lesz, akár a banda. Egy helyenként sötét, vizuális agyrúgást akarnak alkotni, hogy a néző úgy érezze magát, mintha egy hullámvasúton utazna.

"Lesz egy dokumentumfilmünk… és akkor mi a f*sz van??" - Mondta Maxim és Howlett. "Keef lesújtó halála után (a banda harmadik tagja, Keith Flint 2019-ben hunyt el) itt az ideje, hogy elmeséljük a történetünket. A kaotikus és viszontagságos utunkat arról, hogyan csináltunk zajt és miként robbantottuk fel a hangrendszereket világszerte. Hasonlóan kompromisszummentes, nyers és őszinte lesz, mint a zenénk."

A munkálatok tavasszal indulnak, premierdátumról egyelőre nem tudni. A The Prodigy Keith Flint emlékének fogja ajánlani a filmet.

forrás: puliwood.hu