Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Stockholmnak halála után három évvel is fontos Avicii

Feb 17, 2021

Emlékhelyet alakítanak ki a 28 éves korában elhunyt dj-nek és zenei producernek, Aviciinek a szülővárosában.

A Stockholm belvárosában egy olyan helyet szeretnének kiallakítani, ahol nem csak Aviciinek, hanem azoknak az embereknek is emléket állítana, akik pszichés problémákkal küzdve idő előtt hunytak el.

Avicii szülei a fiuk halála után tudták meg, mekkora vagyont örököltek. A pénzből egy alapítványt hoztak létre, amelyről alapítási szándékuk bejelentésekor azt mondták:

"A Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására fog összpontosítani, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek. Tevékenysége, amely felöleli továbbá a klímaváltozás, a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok területeit is, egyaránt kiterjed Svédországra és külföldre."

Arról nem szól a hír, hogy az alapítványnak köze van-e az emlékhelyhez, de Avicii apja, és a család többi tagja hálás a döntésért:

"Ez a hely lehetőséget ad arra, hogy Timre és zenéjére emlékezzünk, amely oly sokat jelentett és jelent annyi ember számára szerte a világban" – mondta Klas Bergling.

forrás: koncert.hu