Tina Turner és Jay-Z is bekerül a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

Tina Turner és Jay-Z is bekerül a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

May 13, 2021

A rockmúzeum szerdai bejelentése szerint a 2021-es „újoncok” között van Carole King, a The Go-Go’s, a Foo Fighters és Todd Rundgren is.

A 99 Problems és a Hard Knock Life című slágereket jegyző Jay-Z 23 Grammy-díjjal a háta mögött csatlakozik a rockhírességekhez.

Ő volt az első hiphopelőadó, aki bekerült a Dalszerző Hírességek Csarnokába. 

Tina Turner magánéletéről az HBO csatorna készített a közelmúltban dokumentumfilmet, bemutatva, hogy az énekesnő miként hagyta el annak idején erőszakos férjét, Ike Turnert, aki zenei partnere is volt egyben és kezdett sikeres szólókarrierbe, olyan slágerekkel megörvendeztetve a közönséget, mint a What’s Love Got to Do With It.

A dalszerzőként már beiktatott Carole King 1971-es Tapestry című nagylemeze minden idők legsikeresebb albumai közé tartozik. A korongon olyan slágerek sorakoznak, mint a You’ve Got a Friend és (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, amely Aretha Franklin előadásában vált még híresebbé.

Az 1970-es évek végén alapított The Go-Go’s a new wave, a poprock és a postpunk műfajokban játszott. Egyik legsikeresebb albumuk az 1981-ben megjelent Beauty and the Beat volt.

A Bang the Drum All Day című slágert jegyző Rundgren negyedik nekifutásra kerül be a csarnokba.

Folytatás ITT.

forrás: kisalfold.hu