A Bagossy Brothers Company tarolt idén - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

A Bagossy Brothers Company tarolt idén - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

Jan 24, 2021

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

Az ötödik Petőfi Zenei Díj átadója több szempontból is különleges volt: ezúttal nem a szokásos módon, fesztiválozó közönség jelenlétében vehették át a díjaikat a győztesek, hanem fokozott biztonsági előírások betartása mellett felvett stúdióműsorban, közönség nélkül, január 23-án este a Duna Televízió műsorán. A szervezők, a VOLT Produkció, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV célja az volt, hogy a díj rangjához méltó körülmények között pótolják a 2020-as Petőfi Zenei Díj átadóját és ünnepeljék a hazai könnyűzene legjobbjait.

A különleges, csak itt látható produkciók között volt többek között Presser Gábor és Rúzsa Magdi magával ragadó duettje - az énekesnő a Bergendy Istvánról is megemlékező Halott Pénz vendégeként is színpadra lépett a zenekar legújabb sikerével, melyet először mutattak be ekkora nyilvánosság előtt. A Bagossy Brothers Company és a 15. születésnapját egy év csúszással ünneplő Irie Maffia a legnépszerűbb dalaiból összeállított medleyvel érkezett. A Kelemen Kabátban Nagy Feróval együtt forrósította a hangulatot, a Random Trip pedig Schoblocher Barbarával (Blahalouisiana), Molnár Tamással (Jetlag), Vitáris Ivánnal (Ivan & The Parazol) és Tanka Balázzsal (Turbo) egy Omega klasszikusokból álló produkcióval tisztelgett a közelmúltban elhunyt Benkő László és Mihály Tamás életműve előtt, míg a Tóth Verával kiegészült Budapest Bár Balázs Fecóra emlékezett.

Az V. Petőfi Zenei Díj igazi rocklegendákat is üdvözölhetett a színpadán: Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly a Várj, míg felkel majd a nap című slágerrel varázsolt emelkedett hangulatot a showműsorba.

A díjátadók között olyan különleges személyiségek is szerepeltek, mint Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, világbajnok és hatszoros Európa-bajnok úszónő és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

AZ V. PETŐFI ZENEI DÍJ GYŐZTESEI