Beyonce az első fekete nő a Billboard country-listájának élén

Beyonce az első fekete nő a Billboard country-listájának élén

Feb 25, 2024

A Texas Hold ‘Em című dalával Beyoncé lett az első fekete női előadó a Billboard country-listájának élén, illetve szintén első nőként került fel a Hot Country Songs és a Hot R&B/Hip-Hip Songs listák élére azok 1958-as indulásuk óta. Korábban Justin Bieber, Billy Ray Cyrus, Ray Charles és Morgan Wallen voltak azok az előadók, aki mindkét listát vezették. Emellett pedig Beyonce lett a második női szólóelőadó, aki kísérő előadók nélkül első helyen debütált, miután Taylor Swift 2021-ben a Love Story és az All Too Well újrafeldolgozásával érte el ezt a sikert.

A Texas Hold ‘Em amúgy Beyoncé első megjelenése a Billboard Country Airplay chartján, ami csak a rádiós lejátszást méri, és itt az ötvennegyedik helyen debütált. A country slágerlistán elért eredmények azután születtek, hogy a múlt héten online kampány indult a Texas Hold ‘Em country dalként való besorolása körül. Egy oklahomai country rádióállomás ugyanis kezdetben elutasította a szám lejátszását. Az állomás azt mondta, hogy még nem kapták meg a teljes szám fájlját Beyoncé kiadójától, amikor a kérés megérkezett hozzájuk. A Billboard elmondása szerint a Texas Hold ‘Em-et már hivatalosan is népszerűsítik a country rádiókban.

A country zene kapcsolata a fekete művészekkel gyakran váltott ki vitát. Egy 2019-es, nagy visszhangot kiváltó példa szerint Lil Nas X rapper country-trap fúzióját, az Old Town Roadot eltávolították a Billboard Hot Country Songs listájáról, miután az a lista csúcsára került. A slágergyártók azt állították, hogy nem elég country, a bendzsó hangszerelés és a lovaglásról szóló lírai tartalom ellenére.

Folytatás