Egyetlen szó-val ért véget A Dal 2021

Egyetlen szó-val ért véget A Dal 2021

Mar 15, 2021

A Kaukázus együttes Egyetlen szó című dala lett az év magyar slágere, egyben megnyerte a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerést.  

A Duna Televízió dalválasztójának győztese a címmel járó lemezfelvétel és a videoklip készítése mellett további 10 millió forinttal építheti tovább zenei karrierjét. Ennek részeként színpadi műben is gondolkodik a zenekar.

Véget ért Magyarország egyetlen dalversenye, amelyben a zsűri idén is a közönséggel együtt kereste az év magyar slágerét. Az immár 10. alkalommal megrendezett műsorban 40 szerzemény mutatkozhatott be élő adásban, ebből a válogatók és az elődöntők után nyolcat hallhatott újra a közönség a döntőben. A fináléban a zsűri pontjai alapján a legjobb négy közé jutott BariLaci – Féltelek, Süle Zsolt – Befúj, Radics Gigi –Egy vagy velem, valamint a Kaukázus – Egyetlen szó című dala. A nézők szavazatai alapján a végső győztes az Egyetlen szó lett.

A 2002-ben alakult Kaukázus együttes zenei világa sokféle stílust ötvöz: a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig. A 2006-ban újraszerveződött zenekarnak a Petőfi Rádió országos ismertséget hozott, most pedig a Duna Televízió A Dal 2021 című műsorának színpadán vett új lendületet a tagok zenei karrierje, amit az Egyetlen szó című szerzeményükért átvett év dala díjjal koronáztak meg. A elismeréssel járó 10 millió forintot a Kaukázus zenei produkciójának fejlesztésére fordíthatja. Terveik között színpadi mű ötlete is szerepel. Emellett a közmédia egy éven belül egy legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt és egy zeneszámból videoklip készítését biztosítja.

„Babonából sem gondoltunk arra, hogy megnyerhetjük a dalversenyt” – kezdte Said Tichiti, aki bár 22 éve él Magyarországon, A Dal 2021 döntőjében vokálozott először magyarul. „Egyelőre nagyon nagy felelősség a lemez elkészítése, szerencsére a győztes dalon kívül vannak még készülőben továbbiak is. Megígérjük minden egyes nézőnek, aki SMS-ben ránk szavazott, hogy jó élményeket fogunk nekik adni, mert nagyon jó lemezt állítunk össze jó videókkal” – tette hozzá Kardos-Horváth János, aki nemcsak a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” címnek, hanem A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója elismerésnek is örülhetett.

Folytatás itt.