Elárverezik Amy Winehouse fellépőruháit

Elárverezik Amy Winehouse fellépőruháit

May 10, 2021

Tíz évvel tragikus halála után kalapács alá kerülnek Amy Winehouse ikonikus ruhakölteményei.

Az énekesnő szülei, Janis és Mitch úgy döntöttek, nem hagyják tovább a szekrényben porosodni azokat az öltözékeket, melyeket világhírű lányuk annak idején a koncertjein viselt. A család idén novemberben bocsátja a Julien’s aukciósház rendelkezésére a ruhákat, a bevételt jótékony célra fordítják. 

Amy például egy Naomi Parry által tervezett ruhát viselt (a nyitóképen középen) meglehetősen szomorúra sikerült, utolsó koncertjén Belgrádban, 2011-ben. Parry, aki nem csak Winehouse stylistja, de jó barátja is volt, évekkel korábban találkozott az énekessel a Soho egyik meleg bárjában. Évekig dolgoztak együtt, megalkotva Winehouse felejthetetlen stílusát, ami az énekesnő nagymamájától Brigitte Bardot-n keresztül a 60-as évekig és a gengszterbarátnők viseleteiből merített ihletet. Parry egy egész kollekciót tervezett Winehouse  2011-es nyári turnéjához, amely formához illő, élénk mintás ruhákat mutatott be. (Forrás: Amy Winehouse 7 leghíresebb ruhája). Arról nincs infó, hogy ez az ikonikus ruhadarab is szerepel-e az aukció tételei között. 

A botrányba fulladt belgrádi koncertjét követően Amy Winehouse törölte teljes európai koncertkörútját, köztük a Sziget Fesztiválra tervezett fellépését is – s még ezen a nyáron meghalt túladagolásban. 

forrás: koncert.hu