A Kings of Leon kiadta nyolcadik nagylemezét

A Kings of Leon kiadta nyolcadik nagylemezét

Mar 07, 2021

Nashville híres rockbandája, a Kings of Leon március 5-én kiadta nyolcadik nagylemezét, ami a When You See Yourself címet kapta. Ennek apropóján a tagok interjút is adtak. 

A klasszikus blues jegyeit is magán viselő zenekar végigitta és verekedte népszerűségének két évtizedét – árulták el a Kings of Leon tagjai a The Guardiannak. A Followill-tesók – Caleb, Jared, Nathan és unokatestvérük, Matthew – között a nyolcadik, When You See Yourself című albumuk felvételekor – az előző évek tapasztalatai ellenére – egyetlen ütés sem csattant el.

Már gyerekeink vannak. Úgy döntöttünk, inkább rájuk hagyjuk a viaskodást – mondta Nathan, a legidősebb testvér, a zenekar dobosa.

Matthew, a szólógitáros szerint az egykori részeg összeszólalkozások és bunyók sokszor azt eredményezték, hogy nem tudtak másnap színpadra állni. Ez viszont már a múlté, a zenekar megérett rá, hogy egymás szétpüfölése nélkül is fel tudjanak venni egy lemezt.
Az új album, a When You See Yorself életközepi nyugalomtól árad.

Ebből a változásból következhet az is, hogy a Kings of Leon új albuma egyfajta nyugodt bölcsességet sugall. Ők már nem az az őrült garázsbanda, akikre 2003-ban fiatal reménységekként hivatkoztak a Strokes, a White Stripes vagy a Black Rebel Motorcycle Club mellett. Caleb alkoholproblémái óta melankolikusabb irányt vett a zenekar – jegyezte meg a frontember.

Folytatás itt.