The Rasmus: nagylemez és budapesti koncert követi az új dalt

The Rasmus: nagylemez és budapesti koncert követi az új dalt

May 11, 2021

Pár napon belül új dallal jelentkezik a Rasmus: a Bones nem csak a 2022-re ígért új nagylemez, hanem a jövő őszre kihirdetett világkörüli turné hírvivője is egyben, hiszen a finnek már most bejelentették a lemezbemutató koncerteket is: 2022. október 17-én a Barba Negrában lépnek majd fel. A koncertjegyek és az új dal most pénteken, május 14-én válik elérhetővé. 

Négy éve jelent meg a Rasmus legutóbbi, Dark Matters című albuma. A járvánnyal terhelt elmúlt időszakot a zenekar tizedik nagylemezének felvételével töltötte, méghozzá a Joshua néven ismert producer, Jon Schumann közreműködésével. A dán születésű, de az Egyesült Királyságban élő, többszörös platina és aranylemezes szakember hangmérnökként is tevékenykedik, és korábban a Kent, a MEW, a Kashmir, a Guano Apes, a Broder Daniel és a Carpark North lemezein dolgozott már. Joshuát 2000-ben az év producerének választották Dániában, méghozzá a Kashmir The Good Life című, 6 dániai Grammy-t nyert lemeze után, 2010-ben pedig Svédországban lett az év producere, a Kent „Röd” című, 7 Grammis- díjas albumával.

A közös munka első gyümölcseit a Rasmus hamarosan be is mutatja, hiszen a Bones című kislemez pénteken jelenik majd meg. Lauri Ylönen énekes így mesélt a friss dalról: „A rossz karmáról szól. Bármit is hagysz hátra az életedben, egy napon arra ébredhetsz, hogy ismét ott állsz vele szemben. Ez a dal hangzásában egy kicsit eltér a korábbiaktól, de továbbra is megvan benne a Rasmus-ra jellemző sötét tónus.” A Bones-t több további kislemez is követi majd ősszel, a nagylemez megjelenése pedig 2022-ben várható, méghozzá egy világkörüli turné kíséretében.

Folytatás itt.