Szórakoztat és tanít a Puskás című musical

Szórakoztat és tanít a Puskás című musical

Jun 21, 2021

Szente Vajk rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is bemutatták a Puskás, a musicalt, amit legközelebb július 17-én és 18-án a szegedi Dóm téren láthat a közönség. A legismertebb magyar életéről készített előadás nem csak szórakozás terén nyújt maradandó élményt, hanem a magyarok történelmi tudását is bővítheti.

Puskás Ferencről musicalt írni, elsőre merész vállalkozásnak tűnik. Fanyalgás és rajongás is lehet belőle, és még akkor is kérdés, hogyan lehet ezt jól megfogni? A Szente Vajk (rendező), Galambos Attila (szövegíró), Juhász Levente (zeneszerző) triónak úgy tűnik jól sikerült...

A történet kezdete 1937. Kispest, ahol két kisrác nem csak egymással köt jó barátságot, hanem a focival is: Bozsik József, akit Cucunak (Fehér Tibor / Orth Péter) becéznek és Puskás Ferenc, becenevén Öcsi (Veréb Tamás / Kocsis Dénes). Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Mindenük a foci, de kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest felnőtt csapatának a tagjai és meg sem állnak a válogatottságig.


Folytatás itt.