Tíz év után ismét Oscar-díjat kapott a Nine Inch Nails frontembere

Tíz év után ismét Oscar-díjat kapott a Nine Inch Nails frontembere

Apr 27, 2021

A Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor régóta dolgozik filmzenéken állandó szerzőtársával, Atticus Ross-szal, az együttműködés eredménye pedig 2011-ben Oscar-díj lett a Social Network – A közösségi háló című filmen végzett munkájukért. A párost hétfő hajnalban tartott gálán is jelölték, ezúttal egy animációs film, a Lelki ismeretek zenéjéért, amellyel ismét bezsebelték a díjat.

Mondhatjuk, hogy Reznor és Ross egyébként is uralta a legjobb filmzene kategóriát, ugyanis a Lelki ismeretek mellett a Mank-ért is jelölést kaptak. Rajtuk kívül Terrence Blanchard (Az 5 bajtárs), Emlie Mosseri (Minari) és James Newton Howard (A kapitány küldetése) versengett az aranyszobrocskáért, vagyis egy igen nívós mezőnyben sikerült diadalmaskodniuk. Reznor így nyilatkozott a gála után.

"Minden munkánk során a maximumot nyújtjuk és kizárólag az adott projektre koncentrálunk és arra törekszünk, hogy értékes új tapasztalatokkal gazdagodjunk a folyamat során. Természetesen örülünk a díjaknak, de számunkra az az igazi jutalom, hogy tudjuk: mi megtettünk minden tőlünk telhetőt. Egyébként most minden bizonnyal épp turnén lennénk, ha nem lenne a koronavírus, de így sem hanyagoljuk a Nine Inch Nails-t. Lehet, hogy már holnap elkezdünk dolgozni az új dalokon."

forrás: rockbook.hu