A Twitteren is lehet majd pénzt kérni az elkötelezett rajongóktól

A Twitteren is lehet majd pénzt kérni az elkötelezett rajongóktól

Mar 01, 2021

A Twitter ugyan nálunk sosem lett igazán népszerű, sok nyugati országban az egyik legfontosabb platformnak számít a zenei életben (és mondani sem kell, hogy a politikában is). Ezért fontos lehet, hogy a Twitter is megpróbálkozik az előfizetés sok más helyen már elérhető formájával. Itt Super Follow lesz annak a neve, hogy a rajongók egy-egy kedvencüknek havi fix összeget fizetnek, cserébe exkluzív tartalmakat kapnak.

Az meglehetősen abszurdnak hangzik sokak számára, hogy bárki is fizetne azért, hogy tweetek láthasson – írja a Recode -, de persze nemcsak rövid üzenetek lehetnek az exkluzív tartalmak, hanem videók, hírlevelek, a rajongók számára hamarabb elérhetővé tett tartalmak, vagy különleges ajánlatok, akciók. A nyilvánosságra hozott prezentáción az látszik, hogy az adott sztár “szuperkövetői” egy közösséget alkotnak majd, illetve kaphatnak olyan badge-eket, amikkel a külvilágnak megmutathatják elkötelezettségüket.

Az egyelőre nem nyilvános, hogy szabadon lesz-e megválasztható, mennyit kér valaki a rajongóitól, lesz-e lehetőség sávos fizetésre (aki többet fizet, több exkluzív tartalmat kap), és hogy a Twitter mennyit von majd le ezekből az összegekből.

További fejlesztéseket is bejelentettek, amelyek megjelenésére szintén nincs még kitűzve a dátum. Lehet ingyenes vagy fizetős hírlevelet indítani (Revue), lesz a Clubhouse app nyomán audio beszélgetés (Twitter Spaces), és egy-egy érdeklődési kör, téma köré szervezett csoportok (Communities). Ahogy a Recode írja, a Twitter eddig leginkább az aktuális hírek “nagyon nyilvános” megvitatási fórumának számított, ezek az új fejlesztések viszont ezzel szembemenve inkább a (mikro)közösségek megjelenését segítik. Aminek megvannak a maga veszélyei, hiszen a zártabb közösségek a neten gyakran a téves vagy éppen veszélyes információk terjedésének terepei.

forrás: dalszerző.hu