Vagyonokért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája

Vagyonokért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája

Jun 14, 2021

Összesen majdnem 5 millió dollárt hoztak Kurt Cobain, Elton John, Cher, Eddie Van Halen, Bob Dylan és más rocklegendák relikviái a Julien’s aukciósház közlése szerint. A három napon át, péntektől vasárnapig tartó, Music Icons elnevezésű eseményen, melyen több mint ezer hangszerre, emléktárgyra, ruhadarabra lehetett licitálni, a becsült ár több mint 28-szorosáért, 281 ezer dollárért (80,8 millió forint) kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája.

A Nirvana 1994-ben, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolta karikatúra-önarcképét az 1992-es szingapúri turné idején, a Nevermind album megjelenése után. A rajzon az énekes áll gitárral a kezében, bal oldalán
olvasható, hogy Kurt Cobain Rock Star, jobb oldalán pedig egy mondat: I don’t know how to play and I don’t give a hoot! (Nem tudok játszani, de teszek rá!). A karikatúra becsült ára 10 ezer dollár volt.

A 2016-ban elhunyt Prince Cloud gitárja a becsült 60 ezer dolláros ár majdnem ötszörösét, 281 ezer dollárt ért a győztes licitálónak, míg Elton John angol énekes-zeneszerző John aláírással ellátott, fényes piros Yamaha zongorája a hozzá illő piros paddal 150 ezer dollárért talált gazdára. Cher fekete, hálós felsője és a hozzá tartozó, If I Could Turn Back Time című videójában viselt motoros dzseki is elkelt, 115 ezer dollárért csaptak le rá.

(MTI)