Virális siker és sikeres turné: csökken a távolság a kettő között a TikTok szerint

Virális siker és sikeres turné: csökken a távolság a kettő között a TikTok szerint

Jan 15, 2022

Régóta tudjuk, hogy a közösségi médiában elért siker vagy egy virális sláger egyáltalán nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a hirtelen befutott előadó koncertjére is nagy számban fogynak majd a jegyek. Azonban a TikToknak köszönhetően csökkent ez a távolság az online siker és a turnék iránti érdeklődés között – ezt állítja legalábbis a Pollstar cikkében William Gruger, aki a platform különféle szerkesztői, kurátori tevékenységeit irányító vezető.

Gruger szerint ennek az az oka, hogy a TikTokon az ér el sikert, akinek valódi közönsége van. A platformon olyan erős kötelék alakul ki az alkotó és a rajongók között, hogy utóbbiak tényleg látni akarják a kedvencüket élőben, amikor erre lehetőségük nyíilk.

Gruger két példát említett a zeneipari lapnak feltörekvő zenészekről. Blu DeTiger basszusgitáros TikTokján fontos szerepet töltenek be az élő fellépések (már amikor vannak): itt jelent be dátumokat, és a koncertekről is bemutat részleteket. Tai Verdes pedig a kamerának beszélve vlogol. Rajongói például végigkísérhették a színpadig vezető útján az első Lollapalooza-fellépése előtt. (Egyébként a Chicago Tribune külön cikket szentelt annak a témának, hogy hogyan hatott a neves fesztivál lineupjára a TikTok.)

Folytatás itt.